Tek.no

Nyhet

AMDs markedsandeler i fritt fall

Analyseselskap angir tre grunner til at ting ikke går AMDs vei.

Bilde 21318506, iStockphoto
9 Nov 2012 09:47
annonse

Det har gått et par år siden en AMD-prosessor var det tøffeste du kunne ha i maskinen din, ganske mange år faktisk. I tredje kvartal 2012 har selskapets markedsandel innen x86-prosessorer for første gang gått under 17 prosent.

Ifølge analyseselskapet Mercury Research er det hovedsakelig tre grunner til dette.

Fallende PC-salg

PC-salget er fallende, det er ingen hemmelighet. Fallet er på rundt ni prosent i forhold til tilsvarende periode i 2011. Mange har nok ventet på Windows 8, samtidig som nettbrett i forskjellige former er på sterk fremmarsj.

I et hardt presset marked blir det enda hardere for et allerede presset AMD.

annonse

Intel er for sterke

Intel har alltid vært store. Selv da AMDs prosessorer hadde råest ytelse valgte folk flest Intel, som da ble sett på som det trygge valget for dem som ikke kjente AMD. Intel har en helt annen mulighet enn AMD til å pøse på med penger til forskning og utvikling, hvilket gir resultater.

Intels markedsandel innen x86 gikk på sin side opp fra 80,6 prosent i 2011 til 83,3 prosent i tredje kvartal 2012. AMD gikk på sin side ned fra 18,8 til 16,1 prosent.

Produktutvalget er for dårlig

Ifølge Mercury Research er også produktutvalget til AMD for dårlig. For mens Intel banket Ivy Bridge i bordet noe tidligere i år så hadde AMD lite å stille opp med. Llano kom riktignok i sommer, men disse prosessorene var ment for langt lettere bruk, samtidig som den på ingen måter fenget nok

annonse

Hva tror du? Ville du valgt AMD i din neste datamaskin? Diskuter gjerne i forumet.

(Kilde: Xbit Labs)

Les også
AMD innrømmer: Bulldozer var en ren fiasko
Les også
AMD sliter fortsatt med røde tall
Les også
Intel Core i7 3820
Les også
Slik blir AMDs nye prosessorer
Les også
AMD A8-3870K
annonse

Les også