Til hovedinnhold

– Kan ikke gjøre alle til lags

Telenor er likevel fornøyd med hva kommunene sier om dekningen deres.

Telenor

I en ny rapport kommer det frem at litt over halvparten av landets kommuner synes Telenors mobil- og bredbåndsdekning er god eller meget god, skriver mobilselskapet i en pressemelding. Mer enn en tredjedel synes Telenor-dekningen er middels, mens ti prosent hevder det er dårlig dekning. Direktoratet for samfunnssikkerhet- og beredskap (DSB) står bak rapporten.

– Tallene stemmer overens med mitt inntrykk når jeg reiser landet rundt, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen i pressemeldingen.

Vil være dekningshull

52 prosent av Norges kommuner har deltatt i undersøkelsen til DSB. Telenor er fornøyd med resultatet, men erkjenner at de ikke klarer å gjøre alle fornøyd.

– Ivar Aasen sa en gang at "til lags at alle, kan ingen gjera". Jeg kjenner meg igjen der. Det vil nok fortsatt være dekningshull rundt om i Norge. Per i dag har vi ferdigstilt om lag 90 samarbeidsprosjekter med norske kommuner, og rundt 30 nye er under bygging, sier Amundsen.

Seks av ti kommuner svarer for øvrig at god mobildekning er "svært viktig". Telenor melder at de bruker fire milliarder kroner årlig på å modernisere telenettet.

Mobilselskapets ambisjon er at 90 prosent av befolkningen skal få 4G der de bor i løpet av 2015. Foreløpig ligger tallet på rundt 35-40 prosent. I juni satt Telenor opp sin 4G-sender nummer 1000.

Les også: Telenor lanserer 4G på 21 nye steder

Hvor god synes du dekningen er der du bor? Kommenter i forumet!

(Kilder: Pressemelding)

annonse