Til hovedinnhold

Microsoft-gründerne gjenskapte 32 år gammelt bilde

Ny versjon av det legendariske bildet fra 1981.

Microsoft
Niklas Plikk

Året var 1981, og Microsofts magiske reise til å bli et av verdens aller største selskaper var fortsatt i sin spede oppstart. Selskapet hadde akkurat landet en kjempeavtale med gigantselskapet IBM: De lisensierte ut MS-DOS til IBM, men hadde fortsatt rettighetene til å jobbe videre med sin egen versjon.

For å feire den store bragden ble Microsoft-gründerne, Bill Gates og Paul Allen, fotografert omringet av datidens lekreste datamaskiner.

Lang historie

Dette var hele 32 år siden, og siden den gang har mye skjedd. Microsoft ble som vi alle vet et gigantisk selskap med innflytelse over hele verden, og Bill Gates ble en av verdens rikeste menn. De siste årene har de to gründerne kranglet litt, og i 2011 kom Allen med et par sleivspark mot Gates i biografien sin.

Nå ser det imidlertid ut som vennskapet er lappet sammen igjen. For et par dager lot de seg nemlig avbilde på det samme stedet som i 1981, med akkurat de samme type datamaskinene rundt seg.

Maskinene skal ha blitt samlet sammen av datamuseet Living Computer Museum, som visste Gates skulle komme på besøk. Når både Gates, Allen og datamaskinene var i samme rom ville det være en skam å ikke gjenskape bildet.

Bill Gates er en spennende mann: Her er 9 ting du ikke visste om Bill Gates

(Kilde: The Verge, Gizmodo)

annonse