Til hovedinnhold

– Slik blir årets Apple-produkter

iWatch og iTV kommer, men iPhone 5S blir årets største lansering, ifølge kilder.

iMore

Redaktøren for nettstedet iMore, Rene Ritchie, har tidligere med overraskende stor presisjon klart å "forutse" hvilke produkter Apple har kommet med. Tidligere har han blant annet fått rett i lanseringsdatoer til iPad mini og iPhone 5, samt detaljer om Apples Lightning-kontakt – lenge før lanseringene har funnet sted. Det tyder på at mannen har gode kontakter i bransjen, og derfor er det ekstra interessant når Ritchie nå kommer med sine "spådommer" om hva Apple kommer til å lansere i 2013.

I en fersk artikkel kan Ritchie nå avsløre det som nesten kan se ut til å være rubbel og bit av Apple-produkter i tiden fremover. Informasjonen hevder han å ha fått via kilder som tidligere har gitt ham presis informasjon.

Apple-klokken kan bli virkelighet

New York Times skrev nylig at de hadde snakket med anonyme kilder som hevdet å vite at Apple holder på å utvikle en ny smartklokke.

Ritchie skriver at de ikke har noen detaljer om "iWatch" ennå, men at klokken skal være under utvikling.

iWatch skal få en skjerm som kan bøyes rundt armen, ifølge ryktene.Foto: Corning/Apple/montasje

Men selv om en iKlokke er interessant nok, vil det ifølge iMore være iPhone 5S som blir årets største og viktigste lansering. Men vi kan også vente oss en iPhone med større skjerm – kanskje 5 tommer, skal vi tro nettstedet.

– Med iPhone 5S som vil ha fokus dette året, høres en større iPhone mer ut som en prototype enn et produkt, sier Ritchie, som understreker at selv om det er sannsynlig at de kommer med et slikt produkt, så vil det nok ligge et stykke frem i tid.

Det skal også komme en billigversjon av iPhone, selv om det er mulig Apple kommer til å fortsette i dagens spor; det vil si beholde tidligere modeller i produktporteføljen, og sette ned prisen på disse. Men avtaler med operatører i nye markeder kan være en av tingene som kan få Apple til å endre strategi.

Apple har en større versjon av iPhone på gang, skal vi tro iMore. Her en konseptskisse, med stor iPhone som nummer to fra høyre.Foto: iMore

Det ryktes for øvrig at iPhone 5S skal få fingeravtrykkssensor, noe som vil gjøre passord på mobilen overflødig.

iPad 5 og iPad mini 2

Et annet produkt vi kan vente oss i 2013, er en 5. generasjon iPad i fullstørrelse, samt en retinaversjon av iPad mini. Men det vil kreves en rekke forbedringer i maskinvaren for å klare å få inn en Retina-skjerm i iPad mini, og for å gjøre kabinettet til fullstørrelse-iPad-en like bra som det som benyttes i iPad mini.

Slik kan den nye iPad mini og iPad 5 komme til å se ut, ifølge iMore.Foto: iMore

iTV

Et annet produkt som skal være under utvikling, er iTV – det vil si en fullverdig TV fra Apple. Vårt søsternettsted Hardware.no har tidligere referert en analytiker som hevder at Apple iTV kan komme til å bli lansert tidlig i 2013.

Ritchie skriver imidlertid at det ikke virker som om det har skjedd så mye mer rundt iTV, og at det som har vært på lab-en, fortsatt befinner seg på lab-en.

Les også: iPhone 5S kan få fingeravtrykksensor

annonse