Til hovedinnhold

450.000 kunder må bytte mobilnett

Teleselskapet Network Norway jobber med å bygge ut sitt eget mobilnett, og har til nå dekning i Oslo, Trondheim, Bergen og Stavanger. Det betyr at de må leie kapasitet i et annet mobilnett i resten av landet. Til nå har Network Norway, One Call og Lebara benyttet Netcoms mobilnett, men i løpet av de neste ukene vil de bytte over til Telenors mobilnett.

Det betyr at kundene – som til nå ikke har hatt 3G-dekning i Netcoms mobilnett – vil kunne drive mobilsurfing med 3G-hastighet i Telenors mobilnett. Totalt vil mellom 400.000 og 450.000 kunder bytte over til Telenors mobilnett der Network Norway ikke dekning i løpet av de neste ukene.

SIM-kort må oppdateres

Alle SIM-kortene fra Network Norway, One Call og Lebara må oppdateres for at de skal fungere i mobilnettet til Telenor. Ifølge Harald Bøyum i Network Norway, vil dette skje automatisk.

- Network Norways kunder vil i løpet av de nærmeste ukene automatisk få oppgradert sine SIM-kort, sier Bøyum i en pressemelding.

Over til Telenors mobilnett

Bøyum understreker at kundene ikke trenger å foreta seg noe i forbindelsen med overflyttingen til Telenors mobilnett.

- Så langt har Network Norway benyttet Netcoms mobilnett der vi ikke har bygget eget nett. Nå endrer vi dette og kombinerer oppgraderingen med å gi våre kunder tilgang til Telenors nett i stedet for Netcoms, sier han.
 

Artikkelen fortsetter under bildet.

3G-dekning, omsider

Avtalen Network Norway hadde med Netcom inkluderte ikke 3G, noe som betød at kundene bare fikk 3G-hastighet i Network Norways eget mobilnett, der det var tilgjengelig. Den nye avtalen de har inngått med Telenor gjelder også for 3G, noe som utvilsomt er etterlengtet blant mange av kundene. Tidligere hadde nemlig One Call-kunder 3G-dekning i Netcoms mobilnett før de inngikk avtalen med Network Norway.

- Omkoblingen skjer automatisk og den mest påtagelige effekten for våre kunder er at de nå får tilgang til 3G i Telenors nett. Dette vil bety at kundene vil oppleve høyere hastighet på dataoverføring samt at man kan snakke i telefonen samtidig som man bruker datatjenester som WAP, MMS og internettsurfing, avslutter Bøyum

Dekningsforholdene vil også endre seg for abonnentene til Network Norway, One Call og Lebara, ettersom de bytter fra Netcoms- til Telenors mobilnett.

Mer om
annonse