Til hovedinnhold

Her får du det billigste kontantkortet

For øyeblikket er det i overkant av 1,3 millioner kontantkort i omløp på det norske markedet, ifølge en rapport fra Post- og teletilsynet. Der betyr at relativt mange mobilkunder i Norge velger å kjøpe kontantkort framfor å ha et løpende mobilabonnement. Fordelen med kontantkort er først og fremst at du får bedre kontroll over mobilkostnadene, og at det i stor grad forhindrer overforbruk. Dette er hovedsakelig viktig for mange eldre mobilbrukere, innvandrere og gjestearbeidere, samt for foreldre som vil begrense barnas mobilbruk på enklest mulig måte.

Hvilket kontantkort som er billigst i bruk varierer selvsagt fra bruker til bruker, men ved hjelp av priskalkulatoren Ringepriser er det en enkel sak å finne ut av for deg.

Ikke Telenor eller Netcom
Det er kanskje ikke så rart at anslagsvis 80 prosent av kontantkortene som selges på det norske markedet stammer fra Telenor og Netcom. Dette er de to største operatørene, og ikke overraskende er derfor påfyllingskort fra Telenor og Netcom mest tilgjengelig i butikker og kiosker. Disse er imidlertid blant de aller dyreste i bruk.

De fleste mindre operatører tilbyr i stedet kontantkort som kun kan fylles på via ”mine sider” på nettsidene, og det er disse kortene som kommer best ut på pris.

(Artikkelen fortsettes.)
 

Forhåndsbetalte kort
Du vil i de aller fleste tilfeller få langt bedre betingelser ved å velge et løpende mobilabonnement framfor et kontantkort. Det finnes imidlertid visse unntak; ringer du mye til utlandet fra mobiltelefonen, har enkelte operatører gunstige priser for dette på sine kontantkort – i hovedsak Lebara –, og det finnes kontantkort som gir deg tilnærmet like betingelser som et løpende abonnement, bare uten bindingstid, fakturaer og alt annet som medfølger.

Hvilket kontantkort som passer best for deg, basert på ditt ringemønster, finner du via tjenesten Ringepriser. Et par søk med forskjellige kriterier avslører at de forhåndsbetalte kortene Talkmore Forhåndsbetalt og One Call Kontant som oftest kommer best ut, etterfulgt av Tele 2 Kompis Kontant, Mobitalk Kontant og Lebara Mobil Kontant.

Som for eksempel…
Hvis vi plotter inn i ringepriskalkulatoren at du i løpet av en uke har 20 samtaler til familie og venner, fem samtaler i jobb, sender 20 SMS og bruker to megabytes datatrafikk – og huker av for kun kontantkort, får du følgende resultat:

KontantkortPris per måned
Talkmore Forhåndsbetalt293,-
One Call Mobil Kontant298,-
Tele2 Kompis Kontant367,-
Mobitalk Kontant418,-
Lebara Mobil Kontant458,-
Chess Kontant Global477,-
Telenor Nett&Kontant491,-
Djuice netcash491,-
Netcom Kontant Net Refill589,-
Djuice cash621,-
Telenor Kort&Kontant642,-
Tussa Mobil Kontant663,-
Altibox Kontant689,-
Netcom Kontant802,-

(Artikkelen fortsettes.)
 


Billigst og dyrest
De billigste kontantkortene får du altså fra Talkmore eller One Call, og det er store prisforskjeller sammenlignet med Telenor Kort & Kontant og Netcom Kontant – som det tross alt selges mest av i Norge. Her følger en kort prissammenligning av de billigste og dyreste kontantkortene (oppstarts-, SMS-, og minuttpris):
 

KontantkortOppstartsavgiftMinuttprisPris per SMS
Talkmore Forhåndsbetalt59 øre69 øre34 øre
One Call Kontant59 øre65 øre35 øre
Tele2 Kompis Kontant69 øre69 øre49 øre
Mobitalk Kontant69 øre39-59 øre39 øre
Lebara Kontant99 øre59-99 øre39 øre
Chess Global Kontant59 øre89 øre39 øre
Telenor Kort&Kontant69 øre0,99-1,49 kr.69 øre
Netcom Kontant69 øre1,49-1,84 kr.69 øre


 Både Netcom og Telenor gir deg noe bedre betingelser dersom du fyller på kontantkortet ditt via "mine sider" på internett. Netcom Kontant Net Refill gir deg en minuttpris på 89 øre - 1,39 kroner, mens Telenor Nett & Kontant gir det 10 øre avslag på både minuttpris og SMS.

Mer om
annonse