Til hovedinnhold

Sjokktall fra Sony Ericsson

En god nyhet hadde unektelig vært på sin plass, etter at selskapet igjen leverer tall som bekrefter selskapets tøffe møte med finanskrisen. I årets første tre måneder tapte selskapet fantastiske 293 millioner Euro – eller drøyt 2,5 milliarder kroner. Det er nesten en milliard mer enn det selskapet tapte kvartalet før.

Nye kutt

For de ansatte betyr det at nedbemanningsprosessen som startet med at 2000 ansatte måtte gå, nå fortsetter med et kutt på ytterligere 2000 personer, skriver Engadget. Samtidig har salget av nye Sony Ericsson-mobiler falt med 35 prosent på ett år, fremdeles ifølge Engadget.
Fremtidstro

Erik Sandsmark, som representerer Sony Ericsson i Norge, sier han har et godt håp om at trenden vil snu, og at Sony Ericsson vil gå med overskudd allerede i 4. kvartal. - Vi satte inn tiltak allerede før finanskrisen var et faktum, og det er nå fremover at vi vil se resultatene av dette, sier han. Selv ønsker Sandsmark helst å snakke om det norske markedet. Her går det svært bra for Sony Ericsson. - Vi har hatt en fin utvikling lenge, og har så langt i år solgt langt flere mobiltelefoner enn vi hadde på samme tidspunkt i fjor, sier han.
(Bildet over artikkelen er hentet fra Sony Ericssons lansering av den nye touch-mobilen Idou. Den er ventet på markedet i oktober, og kan muligens bidra til å bedre resultatet mot slutten av året).

Mer om
annonse