Til hovedinnhold

De beste pakkeprisabonnementene

(Publisert 16.03.2009)
One Call var først ute med abonnement hvor du får litt av alt inkludert i den prisen du betaler hver måned. De kalte abonnementet Full Pakke, og ga deg 1.500 ringeminutter, 150 SMS og 25 MB datatrafikk for 299 kroner per måned. Da One Call lanserte dette abonnementet i slutten av fjoråret, var det som et motsvar til øvrige operatørers fastprisabonnementer. De færreste av oss har egentlig et behov for å ringe 3.000 minutter – 50 timer – per måned, men ”pakkepris” kan være både oversiktelig og rimelig for mobilbrukere flest.

Chess har også kommet på banen med pakkepris – dog uten inkluderte megabytes –, og nylig gjorde Talkmore det samme. Vi har sammenlignet de ulike tilbudene.
Hvilket abonnement bør du velge? Sjekk Ringepriser!

Litt av alt
Den klare fordelen ved å velge et pakkepris-tilbud er altså at du får en fast sum å forholde deg til hver måned, med både inkluderte ringeminutter og SMS (og eventuelt datatrafikk) inkludert i prisen. Hvis ditt forbruk av ringeminutter og SMS stemmer godt overens med det du blir tilbudt i abonnementet, blir regningen din på omtrent det samme som månedsprisen, noe som gir deg god oversikt over mobilutgiftene.

Abonnement:MånedsprisInkluderte minutter (ekstra forbruk)Inkluderte SMS (ekstra forbruk)Datatrafikk (makspris/øvrig forbruk)
One Call Full Pakke*299 kr.1500 (39 øre)150 (39 øre)99 øre/MB (25 MB inkludert)
Chess On 10t**249 kr.600 (69 øre)300 (39 øre)7 kr./MB (maks 20kr.)
Talkmore Mini***199 kr.500 (39 øre)50 (39 øre)5 kr./MB (ingen makspris)

*One Call Full Pakke: 15 MMS inkludert i månedsprisen. Ingen oppstartsavgift på inkluderte ringeminutter (ekstra forbruk 39 øre samtale).
**Chess On 10t: Ingen oppstartsavgift på inkluderte ringeminutter (ekstra forbruk 69 øre/samtale).
***Talkmore Mini: Ingen oppstartspris på inkluderte ringeminutter (ekstra forbruk 39 øre/samtale).

Hva bør du velge?

Hvilket av disse pakkeprisabonnementene du bør velge avhenger av ringemønsteret ditt. Derfor anbefaler vi at du plotter inn noen cirka-tall for ditt forbruk i priskalkulatorene Ringepriser og Telepriser, og ser hvilke abonnement som utmerker seg som de beste for deg. Det kan fort være at du heller bør velge et fastprisabonnement som gir deg 3.000 ringeminutter, eller at du slipper billig unna med et abonnement uten månedspris og med lave priser for øvrig. Dette avhenger av altså av hvor mye og ofte du bruker mobilen din - og til hva.

Av de tre abonnementene vi har sammenlignet ovenfor, kan vi ganske enkelt trekke tre konklusjoner. Dersom du er en ivrig mobilsurfer, er One Call Full Pakke et klart førstevalg, både fordi du får 25 megabytes inkludert, og fordi prisen per megabyte er på kun 99 øre. Med en månedspris på nesten 300 kroner, kan det imidlertid lønne seg å velge et annet abonnement dersom du ikke har behov for fullt så mange ringeminutter eller inkludert datatrafikk. Chess On 10 gir deg færre ringeminutter, men flere SMS enn One Call Full Pakke - noe som vil være en fordel for de som sender mange tekstmeldinger. Talkmore Mini har den laveste månedsprisen, men du får likevel bra med ringeminutter i tillegg til 50 inkluderte SMS. Bruker du flere ringeminutter eller tekstmeldinger enn det i måneden, koster det ikke mer enn 39 øre per minutt eller per SMS for ekstra forbruk. Men dersom du surfer mye på internett på mobilen, bør du være påpasselig. Selv om megabyteprisen er relativt lav (5 kr./MB), har Talkmore ingen maksgrense per dag.

Det er alltid ditt ringemønster som avgjør hvilket abonnement som er billigst for deg å bruke. Generelt sett kan imidlertid pakkepris være et svært godt alternativ for mange mobilbrukere, først og fremst for å få kontroll på mobilregningen.

Mer om
annonse