Nyhet

Nedprioriterer egne Iphone-apps

Det er nokså enkelt å lage egne applikasjoner til Iphone som kan lastes ned eller kjøpes via Appstore – applikasjonsbutikken til Apple. Nå har to amerikanske operatører valgt å legge ut ”Mine Sider”-apps til Iphone, som gir brukerne abonnementsinformasjon rett på mobilen. Ifølge Engadgetmobile kan Verizon og AT&T-kunder både kontrollere bruk, og betale mobilregningen via denne applikasjonen.

Norges to største operatører har imidlertid ingen umiddelbare planer om å lansere egne Iphone-apps.

- Går på prioriteringer
Innholdssjef Marius Halle i Netcom har tidligere presisert viktigheten av å tilby lokalt innhold, og antydet i fjor høst at de ville lage eget Netcom-innhold til Iphone. Foreløpig har vi ikke sett noe til dette.

- Det kan nok tenkes at jeg har sagt dette, og det kan fortsatt bli aktuelt, uten at jeg kan si noe konkret. Men det er spennende det de har gjort i USA, sier Halle til Mobilen.no

- Årsaken til at vi foreløpig ikke har Iphone Apps ute går på prioriteringer, legger han til.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)
 

Kommer etter hvert
Også Telenor, som ikke har hatt Iphone like lenge som Netcom, ser på mulighetene ved å tilby egne Iphone-apps.

- Dette er morsomme ting å se på for oss, og det er klart at Telenor vurderer Iphone-apps. Vi jobber nå med dette, og vil etter hvert tilby det, uten at jeg nå tør love når, sier informasjonssjef Anders Krokan i Telenor til Mobilen.no.

- Temaet er for øvrig interessant også for mobiler fra andre produsenter. Eksempelvis har vi nå en betaversjon av en siste-nytt-widget, som i første omgang vil tilbys Nokia N97-brukere. Denne satser vi på sikt å ha også på flere Nokia-mobiler. Her vil kunden kjapt få oversikt over de siste nyhetene fra VG, Dagbladet og Aftenposten. I tillegg til widget som lenker til "Mine sider", slik at mobilbrukeren hele tiden har oversikt over faktura og alt annet som ligger der, legger Krokan til.

Les også
10 norske Iphone Apps
Les også
Lyntest: Norsk TV på Iphone
Les også
Tjener smuler på App Store
Les også
Apple kan bli mindre strenge
Les også
Apple nådde milliardmålet
Les også
Det beste til Iphone
Les også
Microsoft tror på Office på Iphone
Les også
Årets mest populære Iphone-apps
Les også
Milepæl for Appstore
Les også
Norsk Iphone-spill får statsstøtte
Les også
Førstehjelp via Iphone-program
annonse