Nyhet

Her er prisvinnerne!

Hvert år kårer European Imaging and Sound Assosiation – bedre kjent som EISA – sine favoritter innen forbrukerelektronikk. Den blå merkelappen som EISA gir vinnerne brukes som regel hyppig i markedsføringsøyemed, og det er med andre ord en av de mer anerkjente kåringene vi har i Europa. Mobiltelefoner representeres i flere klasser, og for 2009-20010 ble følgende mobiler kåret til den beste i sin klasse:

Årets musikkmobil: European Music Phone 2009-2010 -> Sony Ericsson W995

Sony Ericsson W995 er utvilsomt en ypperlig musikkmobil, og det er ingen overraskelse at nettopp denne mobilen stikker av med årets EISA Award i denne klassen. Juryen har lagt til grunn at mobilen har en god skjerm, musikkspiller med Walkman versjon 4.0, ”shake control” – bytte sang ved å riste på mobilen, altså –, samt mini-jack (3,5 mm.) til hodetelefoner og støtte for WLAN. Sony Ericsson W995s øvrige funksjoner – som for eksempel 8,1-megapikselkameraet – talte neppe negativt i panelets vurdering.

(Artikkelen fortsettes.)
 

Årets businesstelefon: EuropeanBusiness Phone 2009-2010 -> Nokia E75

Heller ingen stor overraskelse at Nokia E75 stikker av med seieren i denne kategorien, selv om det kanskje finnes flere profftelefoner som er omtrent like bra. EISA-juryen legger vekt på telefonens enkle tilgang til e-post, meldinger, gode samtalemuligheter, samt enkel surfing på internett. QWERTY-keyboarded nevnes som en fordel; Det samme kan sies om GPS-en, batterikapasiteten og Wi-Fi.

(Artikkelen fortsettes.)
 

Årets kameramobil: European Camera Phone 2009-2010 -> Samsung I8910HD

Igjen mange gode kandidater til Årets kameratelefon, men har du prøvd å ta bilder med Samsung Omnia HD skjønner du hvorfor EISA mener denne utmerker seg blant konkurrentene. Her får du utvilsomt digitalkamera og mobil i ett. EISA legger vekt på at du får ”markedets beste kameramobil”, med LED-blits, geo-tagging, ansiktsgjenkjenner, smilelukker, og panoramamodus. Du kan dessuten ta videoopptak i 720p/24bps HD-kvalitet, og AMOLED-skjermen prises – det med god grunn.

(Artikkelen fortsettes.)
 

Årets smartmobil: European Smartphone 2009-2010 -> Apple iPhone 3GS

Jada, iPhone 3GS vant også en pris – nemlig Årets smartmobil. Om det var for å unngå en klagestorm fra den lidenskapelige fansen vites ikke, men at Apples nye vidunder stikker av med seieren kommer uansett ikke som en overraskelse. Det er jo tross alt en meget god telefon. EISA legger mest vekt på at iPhone 3GS er ”dobbelt så rask som forrige modell” og at ”energikonsumpsjonen er betraktelig lavere”. EISA påpeker dessuten at iPhone har fått funksjoner den manglet tidligere – som MMS –, samt at mobilkameraet har blitt oppgradert fra… elendig… til et brukbart 3,2-megapikselkamera med autofokus. Et noe feigt valg av EISA, men samtidig er det et bevis på at iPhone 3GS er et godt produkt, og at iPhone-hysterien lever i beste velgående.

(Artikkelen fortsettes.)
 

Årets grønne mobil: European Green Mobile Phone 2009-2010 -> LG KM900 (Arena)

Det blir stadig mer fokus på at mobiler skal være miljøvennlige, og i kategorien Årets grønne mobil, kommer LG KM900 Arena best ut. EISA har utelukkende – ser det ut til – basert sitt valg på undersøkelser foretatt av SIMS Recycling. Litt uklart hvorfor denne mobilen utmerket seg blant de mobilene som skal være skånsomme mot miljøet, ettersom en nærmere begrunnelse mangler.

Les også
Vulkanutbrudd av en mobil
Les også
Fargerik musikkmobil fra finnene
Les også
De beste og verste tilbudene på mobil
Les også
Kåret til årets smartphone i 2008
annonse