Tek.no

Nyhet

Derfor må du sjekke nettprisene

29 Des 2009 06:00

Det skal innrømmes at undertegnede ikke akkurat er kjent for å være tidlig ute med julegavene, så selv om det vanligvis handles over nett er det ikke fritt for det noen ganger er ålreit med en fysisk butikk.

En av de gangene var årets lille julaften, og som det så ofte er for akkurat denne journalisten hadde det blitt gjort litt research før turen gikk til en av de store elektrokjedene for å handle inn den siste julegaven. Å undersøke litt på forhånd betyr i hovedsak to ting, hvorav den ene er at vi vet nøyaktig hva vi skal ha før vi drister oss ut i butikken. Selgere er fine å ha av og til, men de kan også gjerne være mer til forvirring enn noe annet.

Den andre tingen er at vi har har fått sjekket prisene på nettet.

Så er det vanligvis bare å dra til nærmeste fysiske butikk for å i praksis kun hente produktet, men denne gangen fikk vi oss en overraskelse av det mindre hyggelige slaget. Nå opplyses det riktignok på kjedens netthandel at prisene der kan avvike fra de som er i butikken, men i dette tilfellet måtte vi plutselig legge på 70% i forhold til summen vi hadde regnet å måtte ut med.


Etter å ha gnidd øynene og dobbeltsjekket på mobilen (hadde vi kanskje sett feil?) grep vi tak en en av selgerne. Som nevnt er de greie å ha av og til, spesielt når de skal forklare hvorfor et produkt som koster 749 kroner på kjedens nettsider er 546 kroner dyrere i dennes butikk. Alternativet er visst å gi avslag på varen, og derfor dro vi hjem med en pakke til den prisen vi hadde regnet med likevel...
I tillegg til at vår "besparelse" på kroner 546 holder til både champagne og frusere nå til nyttår, håper vi at den også inspirerer dere til å bli enda mer bevisste på prisene. Og husk at vi har et eget prissøk.
Kjøpt et produkt til overpris i butikken? Nå i jula kan du ofte få igjen pengene dersom du har kvitteringen.

Les også
Spår tradisjonelle butikkers død
annonse