Til hovedinnhold

OL ga HD-boom

De olympiske lekene i Vancouver er unnagjort, og for sportsinteresserte er kveldene blitt tomme, mens andre nok ser seg fornøyd med at ”sportshysteriet” endelig er over. Spesielt for disse lekene var blant annet at NRK kunne tilby de største idrettsøyeblikkene i HD – noe mange nordmenn satte stor pris på.
I forbindelse med de knivskarpe bildene av blant annet curlingguttas motebukser, har Canal Digital foretatt en brukerundersøkelse blant 1500 av sine kunder med PVR-dekoder. Tallene viser blant annet at syv av ti personer foretrakk å se NRKs sendinger høyoppløst.
70 prosent NRK1 HD
Statskanalen sendte for førstegang i HD fra sommerolympiaden Beijing (2006). Men med årets sendinger fikk vi betraktelig mer innhold, og kanalen NRK1 HD vil sende mer innhold i HD i tiden som kommer, deriblant Himmelblå førstkommende søndag. I undersøkelsen sier hele syv av ti at de foretrakk å se OL høyoppløst, kontra i standardoppløsning.
Også HD sendingene til Eurosport viste samme tendens, der hele ti ganger så mange valgte HD fremfor normaloppløsning, av de som hadde mulighet til å velge mellom de to.Sport og nyheter direkte
I den samme undersøkelsen ble det også stilt spørsmål rundt bruk av opptaksfunksjonen mens de olympiske lekene foregikk. Hele 70 prosent oppga at opptakene de gjorde inneholdt andre ting enn sport, mens 18 prosent tok opp sportsbegivenheter.
Videre viser tallene at blant de som aktivt benytter seg av PVR-dekoderen, oppgir 78 prosent at de har gjort opptak av enkeltprogrammer, 41 prosent har gjort pauseopptak, men 34 prosent sier de har tatt opp serier.
- Under OL har vi fått nye bekreftelser på at det er i ferd med å etablere seg nye TV-vaner i de norske hjem. At halvparten av de med opptaksmuligheter på dekoderen benytter seg av dette betyr at stadig flere tidsforskyver tv-seeingen til når det passer dem selv best. Det er nok mange opptak som skal spilles av i ukene som nå kommer, sier Svein Erik Davidsen som er adm.dir i Canal Digital.

Mer om
annonse