Til hovedinnhold

Intel har prosessortrøbbel

Sandy Bridge-E skal ha problemer med virtualiseringen.

Sandy Bridge hadde nok av trøbbel da produktene kom på markedet, og nå har Intel trøbbel med de kommende Sandy Bridge-E-prosessorene. Denne gangen er det heldigvis en mindre feil, og for folk flest har det neppe den helt store betydningen.

C1-steppingen av Sandy Bridge-E skal ha problemer med VT-d-funksjonaliteten, noe som vil bli rettet opp i C2-steppingen. Det innebærer at full maskinvareakselerert virtualisering ikke fungerer tilfredsstillende. Virtualisering i programvare skal naturlig nok fungere helt fint. På en annen side har VT-d heller ikke vært tilgjengelig på verken Sandy Bridge K eller nåværende Extreme Edition-prosessorer.

Folk flest vil neppe savne dette så mye, men for serverkunder og de med litt større interesse vil nok dette ha en viss betydning. For dem blir det bare å vente på C2-steppingen, som trolig kommer på starten av nyåret. De første prøvevariantene av C2-steppingen er ikke ventet før mot slutten av året, selv om det alltids er mulig at Intel vil sette opp dampen litt.

(Kilde: VR Zone)

annonse