Nyhet

iPad overlevde fall fra "verdensrommet"

Robust iPad-innpakning klarte værballong-testen.

En fersk video viser hvordan en iPad blir sendt 30 kilometer til værs ved hjelp av en værballong, for så å falle fritt til jorden og krasjlande i Nevada – uten å bli ødelagt. Det skriver Space.com.

Nettbrettet var riktignok ikke ubeskyttet, men pakket inn i en spesiell beskyttende "Extreme Edge"-innpakning laget av det amerikanske selskapet G-Form.

Les også: Denne klarer du aldri å knuse

Etter at iPad-en nådde høyden på 30 000 meter – stratosfæren – sprakk ballongen. Det er ikke så høyt at man kan kalle det verdensrommet, men høyt nok til at man ser krummingen til jordkloden og får følelsen av å være på vei ut i verdensrommet.

Nettbrettet landet i en steinete fjellside i Nevada, og etter å ha pakket det ut viste det seg at det hadde overlevd uten skader.

– Dette er den første iPad-en som noensinne har falt fritt fra verdensrommet og overlevd, og kunnet spille flere filmer etterpå, sier Thom Cafaro i G-Form i en uttalelse.

Ikke første iPad i rommet

Det er imidlertid ikke første gang en iPad har vært sendt til verdensrommet. I oktober ble to iPad-er tatt med opp til den internasjonale romstasjonen ISS av russiske kosmonauter. Nettbrettene skulle brukes til å underholde besetningen på ISS.

YouTube ligger det en rekke videoer hvor amatører benytter værballonger for å sende mobiltelefoner opp til kanten av verdensrommet, og så filme turen ned igjen.

Les også:

Se video av fallet her:

(Kilde: Space.com)

Les også
Slik har du aldri sett jorden før
Les også
Snart kan du se Jorden direkte fra verdensrommet
Les også
Ny versjon av tidenes tøffeste leketøy
Les også
Slik fungerer nettbrettene i stua: Test av nettbrett for stua
Les også
– Ipad-støv forårsaket fabrikkeksplosjon
annonse