Til hovedinnhold

Tilbyr kurs i mobilkamera-etikk

Med stadig bedre teknologi og større tilgjengelighet rekker mobilkamerabruk en del etiske spørsmål. Dette ønsker Immaculata University å lære bort studentene. Bildet er fra en IPhone med objektiv.

Med større tilgjengelighet og stadig bedre tekniske detaljer, vinner mobilkameraer større terreng i bruk blant folk flest. Dette har de siste årene skapt debatt om bruk av bilder og privatlivets fred, noe Immaculata University i Philadelphia har i tankene når de tilbyr kurs innen mobilkamerabruk, melder kameranettstedet Silverstudios.com

– Vi synes vi har et ansvar om å lære studentene hvordan de skal bruke mobilkameraet på en forsvarlig måte, sier medieprofessor ved Immaculata University Sean Flannery.

Dette er, ifølge universitetet, en god nok grunn til at mobilkameraetiske spørsmål blir en del av pensum for studentene. Ifølge Flannery blir det stadig viktigere å være klar over alvoret med å eie et mobilkamera.

– De må vite det fulle alvoret i makten de har i lommen, legger han til.

Hvilke eksakte emner de kommer til å ta for seg er ennå uklart, men det er ingen tvil om at mobilkamerabruk fører med seg en rekke etiske spørsmål. Imidlertid planlegger universitetet å vise en utstilling av mobilbildene til elevene i april.

Les også: På kurs for å ikke bli terrormistenkt

annonse