Til hovedinnhold

Her er nye MacBook Pro

Vi skal vel ikke akkurat påstå at hele verden har holdt pusten, selv om mange helt klart har ventet på denne lanseringen fra Apple. Nå er det altså klart, MacBook Pro oppdateres til å benytte nyeste generasjon med prosessorer fra Intel, de nyeste grafikkløsningene samt Thunderbolt-teknologien.

Sist gang Apple oppdaterte MacBook Pro var i april 2010, med blant annet Intel Core i5 eller i7 på prosessorbiten og Geforce 320M.

Thunderbolt i aksjon

Sentralt denne gangen er Thunderbolt-teknologien, som blant annet støtter alle sentrale I/O-standarder. Det er bare en Thunderbolt-kontakt på de nye MacBook Pro-maskinene, men opptil seks enheter kan kobles på i serie. Thunderbolt baserer seg på PCI Express og DisplayPort, og dermed er mulighetene nesten endeløse. Her kan du koble på skjerm, lagringsløsninger, videoutstyr, lydanlegg osv. Dog virker det som at man har en begrensning på en skjerm.

Eller den kan brukes til FireWire- og USB-baserte produkter via en egen adapter. Om man heller vil bruke den som nettverkskontakt så finnes det en overgang for det også. På toppen av det hele er det også støtte for HDMI, DVI og VGA.

Thunderbolt er utviklet av Intel under navnet Light Peak og byr på to kanaler, hver av dem med en ytelse på opptil 10 Gbit/s. Dermed har den dobbelt så høy båndbredde som USB 3.0 og tolv ganger så høy båndbredde som FireWire 800.

På MacBook Pro får du nå også innebygget FaceTime HD, et webkamera med tre ganger så høy oppløsning som tidligere.

Priser

Prisene er alltid viktig. Den nye 13-tommeren starter med en grunnpris på 9900 kroner. Da har den 2,3 GHz dobbelkjerneprosessor i form av Intel Core i5 og 320 GB harddisk. Øker man til 12 490 kroner får man prosessorfrekvens på 2,7 GHz og en harddisk med 500 GB lagringskapasitet.

15-tommeren kommer i to utgaver. Den første har en firekjerneprosessor på 2,0 GHz, AMD Radeon HD 6490M og 500 GB harddisk. Prisen blir da 14 990 kroner. Om man øker til 17 990 kroner får man Intel Core i7 med fire kjerner, AMD Radeon HD 6750M og 750 GB harddisk.

17-tommeren koster fra 20 490 kroner. Da får du med Intel Core i7 med fire kjerner, AMD Radeon HD 6750M og 750 GB harddiskkapasitet.

I tillegg har man muligheter til å tilpasse maskinene noe mer etter egne ønsker. Vi snakker da om firekjerneprosessorer opp til 2,3 GHz, SSD-enheter opp til 512 GB og minne på opptil 8 GB DDR3.

Les også
Apple slanker sine bærbare
Les også
Office for Mac får bedre synkronisering
Mer om
annonse