Til hovedinnhold

Her kommer Red Epic!

Har du ikke hørt om Red sier du? Red er et selskap som etablerte seg i filmbransjen for omlag ti år siden. Det er sjelden ordet "rystet" passer bedre enn i tilfellet hvor Red lanserte sitt første og hittil eneste kamera; Red One. Det var ingen som tvilte på at digitale filmkameraer var en god idé og Sony, Arri, alle de største var allerede godt representert.

Det var bare et problem: Det var dyrt. Veldig dyrt. Strengt tatt er ikke det så rart, for dette er gode videokameraer. Utenfor all kvalitet folk flest ville få bruke. Men så kom Red One til nærmest en tiendel av prisen. Det vil si, Red var forsinket med leveringen og det ble spekulert i at alt bare var lureri. Hvordan kunne de klare å produsere et – etter spesifikasjonene – så bra kamera så billig? Vel, det klarte de og mange vil nok strekke seg til å kalle det en revolusjon.

Ikke lenger etter at Red One endelig kom ut til forbrukerne begynte Red å snakke om neste generasjons kameraer. Nå hadde de også med seg publikum. De hadde vist at de kunne levere og forventningene til neste modell har vært store. Så i 2009 begynte noen få utvalgte betatestere å prøve kameraet.

Modulbasert kamerasystem

Nå har endelig Red startet den såkalte lanseringsfase to av Red Epic. Den første som faktisk påvirker folk flest. Betatestingen skal være ferdig og et knippe mennesker får lov til å kjøpe det. Nærmere bestemt alle som eier et Red One fra før er tilbudt det nye kameraet i denne omgang. Og svarer de ikke før 1. mai, da har de brukt opp sjansen sin.

Det er vanskelig å gi noen harde fakta om Red Epic og det er nemlig det som utgjør noe av det geniale; det er nemlig modulært. Du kjøper deg en såkalt ”hjerne”. Med andre ord selve bildebrikka i en boks. Så trenger du linsefeste, linser, batterimodul, kanskje noe å ta opp på? Harddisk, CF-kort, SSD-disk? En kontaktmodul, ja også kanskje en søker da. Du kan bygge det så stort eller så lite som du vil.

En mulig modulkombinasjon. Red sier kameraet også kan brukes som et vanlig speilrefleks. De kaller det DSCM (Digital Still & Motion Camera).

Med et dynamisk omfang som etter sigende skal være på høyde med ekte film er det bare å finne frem lommeboka. Du kommer nok ikke like billig unna om du skal ha deg et Epic-kamerasystem, men Red argumenterer med at om du trenger å oppgradere slipper du å kjøpe nytt kamera. Du kjøper deg bare en ny ”hjerne”.

Det blir spennende å se om Red dukker opp på NAB som går av stabelen i Las Vegas denne uka. Se hvordan det gikk når de dukket opp på IBC i høst: YouTube

Med fare for å virke rødfarget av markedsføringen: Episk!

annonse