Til hovedinnhold
NyhetSlik skal Microsoft kverke Facebook

Slik blir Microsofts Facebook-utfordrer

Her er en smugtitt på det sosiale nettverket Socl.

I sommer kom de første ryktene om at Microsoft er i ferd med å utvikle sitt eget sosiale nettverk, og nå har nettmagasinet The Verge kommet med en eksklusiv sniktitt på den uferdige sosiale nettsiden.

Sosial søketjeneste

Brukergrensesnittet på Socl minner om de allerede etablerte tjenestene Facebook og Google+. Startskjermen er delt opp i tre spalter, og øverst finner man et søkefelt.

I den midterste spalten befinner den tradisjonelle veggen med statusoppdateringer seg, men man kan også poste innhold på egen vegg hvor man leter etter noe spesifikt. Dermed ser det ut til at søk vil bli en sentral del av tjenesten.

Socl blir beskrevet som en "sosial søketjeneste," hvor brukere kan "finne det de har bruk for og dele det de vet." Microsoft har også integrert sin egen søkemotor Bing på nettsiden.

Interessebaserte statusoppdateringer

Brukere av Socl har muligheten til å tagge bestemte interesseområder og deretter motta oppdateringer som passer til disse interessene. Av andre funksjoner finner man videochat og muligheten til å se YouTube-videoer sammen med andre brukere.

Tjenesten skal hovedsakelig bygge på HTML5, og bruker verken Flash eller Microsofts eget Silverlight-rammeverk.

Ifølge The Verge skal en større betatest med flere brukere være på vei, men det er fremdeles ikke sikkert om Socl kommer til å bli lansert som et ordentlig produkt eller når dette eventuelt vil skje.

Se skjermbilder av Socl her:

annonse