Skjermen som parkerer andre skjermer

Dolby lanserer svindyr referansemonitor.

Denne skjermen fra Dolby er verken slank eller sexy. Likevel koster PRM-4200 Professional Reference Monitor hele 40 000 dollar, noe som tilsvarer 225 000 kroner.

Skjermen blir lansert som et grundig referansepunkt for produsenter av filmer, TV-serier og spill, slik at de får se sine verker med mest mulig nøyaktig kontrast, dynamikk og fargegjengivelse.

Lysdiodene trekker opp

PRM-4200 har en størrelse på "bare" 42 tommer og en oppløsning på 1920 x 1080 (Full HD). Oppdateringsfrekvensen er på 120 Hz, innsynsvinkelen er på 45 grader og det dyre beistet veier hele 68 kg.

LED-bakbelysningen skiller seg derimot ut fra den gjengse TV- og PC-skjermen. Bak LCD-panelet befinner det seg nemlig 1500 RGB-lysdioder. Hver R, G og B er kontrollert uavhengig i hvert eneste bildepunkt slik at de skaper et bakbelyst bilde med full fargegjengivelse.

Ifølge Dolby har skjermen et utvidet dynamisk område med det bredeste og mest nøyaktige fargespekteret som er tilgjengelig i en flatskjerm.

– Blir tilgjengelig for alle

PRM-4200 er som nevnt ikke først og fremst rettet mot den gjennomsnittlige forbrukeren. Isteden kan ulike produsenter evaluere sine produkter best mulig og i tillegg stille inn skjermen til å gjenskape vanlige CRT- og LCD-displayer. Dermed kan de passe på at bildet ikke ser dårlig ut på nettopp din skjerm.

Dolby hevder at den intelligente LED-kontrollen fra PRM-4200 etter hvert vil bli tilgjengelig i alle skjermer på forbrukernivå.

(Kilder: Dvice, Dolby)

Les også
Sony: – Vi kommer med OLED-TV
Les også
Enda mer TV fra Philips
Les også
Samsung vurderer å slutte med LCD
Les også
Nytt format lover 11.1-lyd
annonse