Tek.no

Nyhet

Mobilbank blir sikrere enn nettbank

Iris Andersson
21 Nov 2007 12:03

Stadig flere benytter seg av banktjenester for mobil, og i løpet av et halvt år hadde minst 45.000 nordmenn begynt å bruke mobilbank, og det forventes en bratt vekst i år, skriver digi.no.

Les mer:

- Styr bankkontoen med sms
- Populær mobilbank
- Virusbølge mot mobilbankene

Sikrere og enklere
Litt av grunnen til at man hittil har vegret seg for å bruke mobilbank, er at det ikke er helt sikkert. Mobilbanken kan også nås gjennom en "vanlig" nettleser, og denne portalen har historisk sett ikke være like sikker som den vanlige nettbanken.
Systek, som leverer mobile løsninger, hevder at neste generasjons mobilbank blir sikker. Blant annet vil innebygd autorisasjon og en engangskode-generator i mobilen, bidra til at den både blir sikrere og mer brukervennlig enn dagens mobilbank. Et lite program (autorisert java-klient) som lastes ned på mobilen, gjør at bare du som bruker kan logge deg på mobilbanken med mobiltelefonen din.

Phising

Denne ende-til-endesikkerheten gjør at det ikke vil være mulig for en uautorisert bruker å foreta falske pålogginger fra en annen (uautorisert) klient. Hele mobilbank-klienten er signert, og hvis en angriper prøver å endre kode eller parametre i klienten, vil denne ikke lenger godtas av banken.

– Dette stopper derfor de vel kjente påfølgende «phishing» e-postmeldinger som er ment å lure brukeren til å oppgi passordet sitt for å «reåpne» mobilbanken, sier Bjørn Sloth i Systek til digi.no.

annonse

Les også