Til hovedinnhold

5 lure triks til Facebook Messenger

Slik utnytter du meldingsappen fullt ut.

I april 2014 tvang Facebook brukerne sine til å laste ned meldingsappen Facebook Messenger hvis de ville fortsette å sende meldinger til hverandre. Reaksjonene lot seg ikke vente på, og selskapet har fått mye kritikk for å flytte mye av funksjonaliteten som tidligere var innebygd i Facebook til en helt separat applikasjon.

Men selv om Messenger-appen har fått mye kritikk og dårlige anmeldelser som en følge av tvangsflyttingen, er det slettes ikke en dårlig app. Den har også en rekke finurlige triks du kanskje ikke visste om.

Her er våre fem favoritter:

1: Vis vennene dine hvor du er


Hvis du trykker på den bittelille pilen i tekstfeltet, vil du kunne velge om GPS-lokasjonen din vil sendes med meldingen eller ikke.

Blå farge signaliserer at GPS-en er aktivert. Trykk igjen på pilen for å gjøre den grå, og forsikre deg om at vennen din ikke vet hvor du er.

For å få frem et kart som viser hvor du eller vennen din er, trenger du bare å trykke på snakkeboblene. Et lite kart dukker opp under snakkeboblen, som du kan forstørre ved å trykke på.

Du kan også nekte iOS-versjonen av Messenger å bruke posisjonen din ved å gå inn på innstillinger -> personvern -> stedstjenester, og fjerne Messenger fra listen. Ved å gjøre dette vil aldri appen vite hvor du er.

2: Last ned kule smiley-pakker enklere

Har vennen din akkurat sendt deg en søt animasjon av en liten hundevalp som spiser pizza? Eller kanskje en overvektig katt som taster på en datamaskin? Hvis du vil bli med på moroa er du bare to klikk unna.

For å laste ned samme smiley-pakke som vennen din nettopp benyttet seg av trenger du bare å trykke og holde på bildet han sendte, og trykke på «åpne bildepakke». Der kan du laste ned de samme bildene, og bruke dem i framtidige meldinger.

3: Søk etter bilder rett i appen (bare på Android)

Bilder sier mer enn tusen ord, og i en meldingsapp på mobilen er effektivitet alfa omega. Hvis du vil uttrykke deg ved hjelp av memer og morsommere bilder har Messenger-appen på Android-mobiler en hendig funksjon, skjult i kontekstmenyen du får opp hvis du trykker på meny-knappen på telefonen din.

Under «image search» får du opp en liten søkemotor som lar deg søke etter bildet på nettet, som du enkelt kan lime inn i samtalen din. Hendig!

4: Ring med Facebook

Denne funksjonen har vært i Messenger i lang tid, men likevel ikke noe mange av oss bruker. Akkurat som med Skype eller FaceTime kan du ringe gratis til Facebook-vennene dine som også har Messenger installert.

Alt du trenger er å finne personen du vil snakke med, og trykke på telefonikonet øverst i høyre hjørne.

Så lenge du er tilkoblet et trådløst nett eller har data inkludert i mobilabonnementet ditt, er samtalen helt gratis.

5: Ikke bli lurt av «slett melding»-knappen

I tillegg til å trykke på snakkebobler for å se lokasjonen til vennen din eller for å lagre en ny bildepakke, finnes det enda et valg du kanskje ikke visste om. Facebook lar deg nemlig slette meldinger, slik at de forsvinner fra samtalen.

Men! Og dette er et stort men: Du sletter bare meldingene fra din kopi av samtalen.

Vennen du snakker med vil fortsatt se alle meldingene i samtaleloggen, uansett om du sletter dem.

Har du noen andre gode tips du vil fortelle om? Del gjerne med deg i kommentarfeltet nedenfor!

Vil du bli enda flinkere til å bruke mobilen?
Disse fem triksene bør alle iPhone-brukere kunne »

Alle bilder i saken er tatt av Niklas Plikk.

annonse