Tek.no

Nyhet

Spotify viser deg hva ørene dine har brukt tid på i år

Tidenes mest detaljerte oversikt fra den svenske strømmetjenesten.

Skjermdump
Finn Jarle Kvalheim
7 Des 2015 11:57

Kaffe og musikk i øreklokker er to av en kontorarbeiders viktigste forbruksvarer. I år som i fjor har svenskene i Spotify tatt på seg oppgaven med å gi oss personlig musikkstatistikk for året.

Ved å taste inn spotify.com/2015 i nettleseren din blir du loset til tjenestens artige statistikkverktøy. I år får vi tilsynelatende langt mer informasjon om våre lyttevaner enn vi fikk i fjor og året før.

Enorm oversikt

En oversikt over hvilke sjangre du har lyttet til er også en viktig del av statistikken.

Da Spotify først lanserte en slik tjeneste var oversikten av det relativt enkle slaget, der det meste ble vist på én side. Nå har oversikten vokst og blitt til et omfattende nettsted der du kan scrolle både horisontalt og vertikalt i lyden som har holdt ørene dine opptatt gjennom året.

Her får du se låtene du har lyttet mest til gjennom hver enkelt måned. En oversikt over artister per kvartal er også med. For deg som har brukt Spotify gjennom flere år vil tjenesten dessuten kunne sammenlikne lyttevanene dine i 2015 med året før.

Skulle du gå deg helt bort i din egen statistikk, slik undertegnede gjorde på morgenkvisten i dag, får du enklere oversikt over innholdet på siden i en meny plassert øverst til høyre på siden.

Trekker de store linjene

Det blir noen minutter musikk på ørene i løpet av ett år.

Som seg hør og bør avsluttes statistikken med en oversikt over de store trendene på strømmetjenesten i år. Både hiphop og tropisk housemusikk trekkes frem som noen av årets vinnere.

En av de morsomste delene av statistikken er den som viser totalen for deg som bruker. For undertegnede viser Spotify at tjenesten har spilt av i til sammen 39 000 minutter, eller 27 dager sammenhengende. En hel måned av året.

Med ett gir det litt mer mening å ha brukt for mange penger på dyre hodetelefoner.

Hvilken del av statistikken synes du er mest spennende? Prøv Spotifys statistikktjeneste her.

Strømmer du mye film også?
Vi fant ut at én strømmetjeneste er helt overlegen på utvalg. Se oversikten her »

Les også
– Spotify har bevisst holdt igjen utbetalinger
Les også
Spotify får ny funksjon for de festglade
Les også
Spotify lanserer interaktivt musikk-kart
Les også
TIDAL gjør som Apple Music og Spotify – gir familien din rabatt
Les også
Derfor skiftet Spotify grønnfarge
annonse

Les også