Til hovedinnhold

Kan læreboka byttes ut med Minecraft?

Nå vil Microsoft få lærere til å spille.

I fjor kjøpte Microsoft det svenske selskapet Mojang, som står bak det populære spillet Minecraft. Den gang hevdet Microsoft-sjef Satya Nadella at Minecraft var «det eneste spillet foreldre ville at barna skulle spille».

Nå ønsker åpenbart Microsoft at flere barn skal få muligheten til å spille Minecraft også i klasserommet, melder Engadget. Det åpne spillet byr nemlig på utallige undervisningsmuligheter, så fremt lærerne lærer seg å bruke det.

Microsoft og Mojang har derfor lansert en ny portal kalt Minecraft in Education, hvor de skal tilrettelegge for utveksling av undervisningsideer blant lærere over hele verden:

Kan brukes i all slags undervisning

I et blogginnlegg trekker Microsoft for eksempel frem at barneskolebarn i Seattle bruke spillet til å lære matematikk, og at ungdomskoleelever i Los Angeles har laget Minecraft-presentasjoner i religionslære. Høyskoleelever på New Zealand har gjenskapt historiske øyeblikk ved hjelp av Minecraft. Spillet kan også brukes til å lære dataprogrammering.

Hensikten med den nye portalen er å trekke frem mange flere måter å bruke Minecraft i undervisningen. Fordi spillet er så åpent som det er, kan det sannsynligvis brukes på en eller annen måte i nær sagt samtlige fag.

Utfordringen er kanskje først og fremst å få lærere til å ta i bruk spillet i undervisningen. Senest i fjor viste en undersøkelse at lærerstudenter i Norge i stor grad overlates til seg selv når det kommer til bruk av digitale hjelpemidler.

Mer informasjon om Minecraft in Education finner du her.

Kartverket har laget en Minecraft-versjon av Norge
Kjenner du igjen Hardangervidda? »

(Kilder: Engadget, Microsoft, Minecraft in Education)

annonse