Til hovedinnhold

Nå vil Google gi deg enda flere advarsler når du surfer

Fortsetter satsingen på et tryggere Internett.

Alexander Supertramp / Shutterstock.com

Som mange andre IT-selskaper har også søkegiganten Google lagt seg i selene for å gjøre Internett tryggere og bedre, blant annet ved å luke ut barneporno, øke sikkerheten rundt Gmail-tjenesten sin og rangere nettsider med HTTPS-protokollen høyere blant søkeresultatene.

Nå melder Google på bloggen sin om enda et sikkerhetstiltak. Denne gangen dreier det seg om en utvidelse av den såkalte Safe Browsing-teknologien.

Slik ser meldingen ut.Foto: Google

Skal advare mot «villendende» programmer

Safe Browsing er teknologien som identifiserer usikre nettsider på Internett og gir brukere advarsler om at sidene blant annet kan inneholde ondsinnet programvare eller driver med nettfisking. Løsningen er tilgjengelig både i Googles egen Chrome-nettleser, Firefox og Apples Safari.

Google skal nå utvide denne tjenesten til å ikke bare omfatte tradisjonell, ondsinnet programvare, men også det som selskapet kaller «villendende» programmer.

Med dette menes programmer som utgir seg for å være nyttige nedlastninger, men som i realiteten foretar endringer på datamaskinen din som den ikke informerer om, for eksempel endrer startsiden eller andre innstillinger i nettleseren.

Hver gang slike programmer forsøker å lure brukeren til å laste dem ned og installere dem, vil det dukke opp en melding i nettleseren. Du kan selvsagt fremdeles laste dem ned om du ønsker. Ifølge Google skal den nye funksjonen tre i kraft neste uke.

Google har mange andre prosjekter på gang: Nå har de investert i en gigantisk Internett-kabel under vann » (Hardware.no)

annonse