Tek.no

Nyhet

Neil Young: – Streaming suger!

Nå fjerner han musikken sin fra alle streamingtjenester.

Shutterstock/montasje
Vegard Haugen
20 Juli 2015 06:00

Artisten Neil Young har tidligere vært svært kritisk til musikkstreamingtjenester fordi han synes lydkvaliteten er for dårlig. Men musikken hans har vært tilgjengelig på blant annet Spotify og TIDAL likevel.

Nå har imidlertid Young plutselig fått nok. I et innlegg på Facebook kunngjorde han at han har bestemt seg for å gi opp streamingtjenester. Selv hevder han at det ikke dreier seg om dårligere økonomiske vilkår, men snarere at han ikke lenger kan akseptere at lydkvaliteten via streaming er så dårlig som den er i dag.

Dette er Pono Player. Foto: Pono/Kickstarter

«Jeg liker ikke at musikken min blir devaluert av den dårligste lydkvaliteten i historien ... Det føles ikke riktig å tillate at dette blir solgt til mine fans. Det skader musikken min», skriver Young.

Selv har Young vært med på å utvikle HiFi-musikkspilleren Pono Player, en bærbar spiller med innebygget DAC og støtte for lydfiler i FLAC-kvalitet. Det prosjektet har derimot ikke blitt noen stor hit foreløpig.

– Streaming suger!

Young fortsetter tiraden sin mot streamingtjenestene i enda et Facebook-innlegg. Der skriver han blant annet at selv AM-radio, analoge kasetter og 8-tracks hadde bedre lydkvalitet enn dagens streamingtjenester, før han konkluderer med at streaming suger:

Foto: Skjermbilde

TIDAL har jo HiFi-lyd?

Tilsynelatende har altså artisten besluttet å fjerne all sin musikk fra alle streamingtjenester. Det spørs likevel om Young har fått med seg at TIDAL (tidligere WiMP) tilbyr sine kunder å streame i FLAC-kvalitet (opptil 1411 kbps). Det er samme som minstekravet til Pono Player. Spotify komprimerer musikken til 320 kbps, mens Apple Music bare har 256 kbps. For øvrig er det ikke alle som klarer å høre forskjell på HiFi-lyd og «vanlig» lyd.

Young hevder at han er villig til å revurdere streamingtjenester når lydkvaliteten blir bedre. TIDAL kan riktignok ikke tilby ukomprimert lyd, slik Young drømmer om, men de streamer i det minste i CD-kvalitet. Og Young selger jo CD-er?

TIDAL gjør som Apple Music og Spotify:
Nå får familien din rabatt, også på HiFi-abonnementet »

(Kilder: Facebook via Mashable)

Les også
Neil Young langer ut mot streamingstjenester
annonse

Les også