Se, den nye Star Wars-droiden er ekte!

BB-8 rullet ut foran forbløffede tilskuere.

BB-8 dukket opp i den første Star Wars-traileren, og alle antok at den var dataanimert.

Trodde du den nye Star Wars-droiden BB-8 var dataanimert?

Det er den ikke, og nylig fikk den sin første offentlige opptreden under en paneldiskusjon om den nye Star Wars-filmen, The Force Awakens. Her deltok blant annet regissør J. J. Abrams og LucasFilm-president Kathleen Kennedy.

Selv om du ikke har nevneverdig interesse for Star Wars, vil jeg tørre å påstå at du kommer til å la deg imponere av BB-8. Se den her:

Når kan jeg kjøpe en slik?

Hvordan gjorde de dette?

Det som umiddelbart vekker interessen når BB-8 ruller ut er at droiden består av to uavhengige deler – en kuleformet kropp, og et «hode» som beveger seg rundt oppå kulen, tilsynelatende uavhengig av kulens bevegelser.

Nå skulle vi selvsagt likt å fortelle hvordan denne merkelige konstruksjonen faktisk fungerer, men det kan vi ikke. Ingeniørene som har designet BB-8 vil nemlig ikke røpe hemmeligheten bak kreasjonen sin.

Det er flere teorier på nettet. De fleste mener at hodet er «festet» ved hjelp av magneter, men nøyaktig hvordan det hele fungerer vet ingen. Personlig støtter jeg opp om Yahoos teori om at droiden kontrolleres av hyperintelligente hamstere.

En interessant detalj er at BB-8 ble designet ved hjelp av et selskap som heter Sphero. De selger en liten kule ved samme navn, som du kan kontrollere ved hjelp av smarttelefonen din. Den ser slik ut:

Lillebroren til BB-8?

Det skal ha vært Disney-sjefen Bob Iger som satte LucasFilm-teamet i kontakt med Sphero.

Star Wars: The Force Awakens kommer på kino i desember
Her er en fersk trailer, med glimt av både BB-8 og andre spennende figurer

(Kilde: Youtube)

Les også
Sphero BB-8: Dyrt, men morsomt leketøy
annonse