Tek.no

Nyhet

Heftig klapptelefon på vei fra Samsung

Det gammeldagse designet gjenopplives med brask og bram.

Pixel Embargo/Shutterstock.com, TENAA
9 Juli 2015 14:52

Selv om de såkalte klapptelefonene, eller flipptelefonene som de også har blitt kalt, fremdeles eksisterer, er designet heller sjelden vare blant moderne mobiltelefoner. De senere årene er det kun Samsung av de store produsentene som har satset på disse telefonene, og da kun i enkelte land. Nå har selskapet nok en vaskeekte klapptelefon på trappene.

Som nettstedet PhoneArena skriver kommer de nyee opplysningene via en godkjenning fra det kinesiske sertifiseringsbyrået TEENA. Godkjenningen omhandler en mobiltelefon med modellbetegnelsen SM-G9198, som altså skal bære en umiskjennelig flipptelefon-innpakning.

Snapdragon 808

Til tross for det «gammeldagse» designet er telefonen tilsynelatende høyst oppdatert hva angår maskinvare. Telefonen skal visstnok by på en sekskjerners Snapdragon 808-prosessor på 1,8 GHz.

Samsung SM-G9198 i lukket tilstand. Foto: TENAA

Som PhoneArena peker på er dette dermed den første Samsung-produserte mobilen som bruker denne brikken. Brikken er for øvrig også ventet å dukke opp i den ryktede Galaxy S6 Plus-mobilen, som vi meldte om nylig.

Ellers får den nye klapptelefonen er relativt liten skjerm på 3,91 tommer med en oppløsning på 768 x 1280 piksler. Den har videre 2 GB minne og 16 GB lagringsplass som kan utvides til 128 GB via mikroSD, samt LTE-støtte.

Lanseres i Kina

Bakkameraet byr på respektable 16 megapiksler, mens frontkamaeret leverer 5 megapiksler. De ytre dimensjonene ligger på 119,7 mm x 66,6 mm x 16,7 mm. Det sistnevnte målet gjelder for mobilen i lukket tilstand. Vekten er for øvrig på 191 gram.

SM-G9198 skal først og fremst lanseres i Kina til en uviss pris, og det er usikkert om og når den måtte bli tilgjengelig på våre breddegrader. For øvrig går det også rykter om at også Microsoft skal gjenopplive klapptelefonen, på bakgrunn av at selskapet tok patent på en ny hengslemekaniske for mobiler nylig.

Samsung har også en ny «brettmobil» underveis: Dette skal være den kommende Galaxy A8 »

(Via GSMArena)

Les også
Samsungs brettbare mobil kan komme allerede i januar
Les også
Nå kan du snart kjøpe klapptelefon med Android
Les også
LG lanserer billig klapptelefon
Les også
Dette skal være den første BlackBerry-mobilen med Android
Les også
Sjekk om du vant Sonys vanntette toppmobil
Les også
Dette kan være en ny og større Galaxy S6
Les også
Tøffingutgave av Galaxy S6 skal være på vei
annonse

Les også