Til hovedinnhold

Dette skal være den første BlackBerry-mobilen med Android

Bilde av «BlackBerry Venice» skal ha dukket opp.

Evan Blass/Twitter

Det kanadiske selskapet BlackBerry er mest kjent for sine tastaturtelefoner og var lenge en viktig aktør på mobilmarkedet, men har nå blitt redusert til en parantes på markedet. Selskapet gjorde et nytt forsøk på å komme tilbake med operativsystemet BlackBerry 10, som ikke ble noen suksess.

I juni kunne vi melde at BlackBerry tilsynelatende ville begynne å satse på Android i stedet, for første gang. Operativsystemet var ventet å dukke opp i en ny mobilmodell som BlackBerry viste frem på MWC-messen i mars, og nå har det dukket opp en nytt bilde av mobilen – med Android.

5,4 tommer og Snapdragon 808

Som nettstedet GSMArena melder ble bildet publisert på Twitter-kontoen til freelance-journalisten Evan Blass. Telefonen på bildet ser ut til å være den samme som BlackBerry presenterte på MWC-messen, og kjører altså Googles operativsystem.

Dette er Venice-telefonen slik den ble vist frem på MWC-messen i Mars. Foto: BlackBerry

Mobilen bærer visstnok kodenavnet «Venice», og blir altså en tastaturtelefon. Når det gjelder maskinvarespesifikasjonene har blant andre nettstedet n4bb tidligere rapportert at mobilen får en skjerm på 5,4 tommer med QHD-oppløsning, det vil si 2560 x 1440 piksler.

Eller skal den visstnok få en sekskjernes Snapdragon 808-prosessor på 1,8 GHz, som er den samme man finner i for eksempel LG G4. Den kommende Android-telefonen fra BlackBerry skal også få 3 GB minne, bakkamera på 18 megapiksler og frontkamera på 5 megapiksler.

Skal komme til høsten

Noe lanseringsdato er ikke oppgitt ennå, men ifølge tidligere opplysninger skal den komme på markedet en gang i løpet av høsten. Ifølge tidligere kilder skal valget om å gå over til Android være et ledd i en ny strategi om å fokusere mer på programvareløsninger fra BlackBerry sin side.

Næmere bestemt skal et av motivene være å overbevise kunder av BlackBerry Enterprise Service 12 (BES12), som er en bedriftsrettet programvareplattform for sikkerhets- og enhetshåndtering, om at denne fungerer like godt på andre operativsystemer.

Tidligere har vi også meldte om et nytt nettbrett fra BlackBerry: Det skal lages i samarbeid med Samsung og bli supersikkert »

annonse