Tek.no

Nyhet

Lekkede bilder avslører Xperia X Ultra – Sonys kommende rammeløse gigantmobil

Sonys svar på Galaxy S8 og LG G6?

Sony/Tek.no, montasje
4 Mai 2017 10:00

Sony har vært litt i motvind i det siste på mobilfronten, med telefonlanseringer som ikke helt har den samme blesten rundt seg som de argeste konkurrentene. Sist ut var Xperia XA1, som ikke høstet veldig gode skussmål her på huset.

Nå melder imidlertid GSMArena om at Sony høyst sannsynlig har en svært spennende modell på trappene, i form av den ryktede Xperia X Ultra.

Dette skal etter sigende bli en oppfølger til den nå tilårskomne Xperia Z Ultra, og skal i likhet med denne få en skjerm på smått utrolige 6,4 tommer. Men, det er én viktig forskjell her: skjermaspektet er endret fra 16:9, til 21:9 (såkalt «ultrawide»). Dette betyr i så fall en enda mer avlang skjerm enn de allerede lanserte Galaxy S8/S8+ og LG G6, med henholdsvis 18:5,9 og 18:9 i skjermaspekt.

...og grå versjon.
Sony

Ja, Sony skriver sågar selv i et lekket pressebilde «Xperia X Ultra: with Ultra Wide screen».

Oppløsningen forventes videre å bli såkalt 1440p, men takket være det nye skjermaspektet blir mengden piksler i høyden i så fall litt uvant: 1 440 x 3 360 piksler. Disse tallene bør man uansett ta med en klype salt.

Lekkede (og troverdige) bilder

Det du gjerne kan ta med en mindre klype salt, er de lekkede bildene. De to bildene som er lekket ser ut til å stamme direkte fra Sony, skal vi ta kvaliteten og pressefoto-preget i betraktning. Det er slett ikke uvanlig at slike bilder lekkes lenge før lansering, og om vi velger å ta dem for god fisk er det en rekke interessante endringer vi har i vente fra Sony.

Først og fremst er telefonen rett og slett utrolig lang, takket være den ryktede skjermen. Langs sidene ser nesten ikke skjermen ut til å ha noen rammer overhodet, mens det i topp og bunn er litt mer å tygge på.

Vi kan også se at man har fått plass til flere ikoner på skjermen, og at både stilarten og enkelte ikoner har blitt helt redesignet. Blant annet har appskuffen blitt en tykk, hvit ring, mens bunnknappene (som ser ut til å være utenfor skjermen) er tynnere og mer særegne.

På baksiden ser telefonen umiskjennelig ut som en Xperia, med samme kameraoppsett som vi kjenner fra de eksisterende toppmodellene, en Xperia-logo og et NFC-tegn.

Rød versjon...
Sony

Spesifikasjonskart nesten helt klart

Hva angår innmaten, så er det en del som peker mot toppmodell – og en del som ikke gjør det. Spesielt prosessoren pleier å være et sikkert tegn på hvor en telefon plasserer seg prismessig, og her er det en åttekjerners Snapdragon 660-brikke som etter alt å dømme vil drive maskineriet. Hele (det foreløpige) spesifikasjonskartet ser slik ut:

  • Skjerm: 6,45 tommer, 3 360 x 1 440 piksler (?), 21:9
  • Prosessor: Qualcomm Snapdragon 660, åtte kjerner
  • Minne (RAM): 4 GB
  • Lagring: 64 GB + minnekortplass
  • Kamera: 19 megapiksler + 13 megapiksler
  • Batteri: 3 050 mAh
  • Programvare: Android 7.0 Nougat + Xperia UI
  • Teknologi: Vanntett, fingeravtrykksleser

Skjermglasset har selvfølgelig også den såkalte 2,5D-utførelsen, som bare blir mer og mer utbredt nå for tiden. Studerer vi bildene nøye, ser vi også at det mangler antydning til en utstående strømknapp her, noe som hos Sony pleier å bety en innsenket fingeravtrykksleser langs siden av telefonen.

Det er også viktig å merke seg at alt utenom prosessoren virker å være på toppmodellnivå, og både dette og navnet, Xperia X Ultra, virker å kunne peke på at en enda heftigere modell vil kunne se dagens lys.

Det var nettopp dette som skjedde da Sony lanserte nettopp Xperia X, med en Snapdragon 600-serie-brikke, og samtidig også lanserte den kraftigere Xperia X Performance med en Snapdragon 800-serie-brikke.

Pris og eventuell tilgjengelighet vites ikke. Og som alltid: ta alt sammen med en stor klype salt – ingenting er avgjort før Sony faktisk har lansert produktet.

Fikk du ikke med deg siste toppmodell fra Sony?
TEST: Sony Xperia XZs kan stoppe tiden »

(Kilde: GSMArena, MobilExpose, KnowYourMobile)

Les også
Sony Xperia Touch: – Nesten ubrukelig
annonse

Les også