Til hovedinnhold

Den siste Game of Thrones-episoden skapte «trafikkork» for både torrent-sider og HBOs strømmetjeneste

HBO

Det er gammelt nytt at HBO-serien Game of Thrones er populære saker blant piratene, og nå melder nettstedet TorrentFreak at interessen rundt den siste episoden av den syvende sesongen var så intens at det oppstod en aldri så liten «trafikkork» på piratnettsteder.

Etter at den siste episoden dukket opp i Torrent-miljøet skal nemlig trafikken hos den største aktøren, The Pirate Bay, ha økt med saftige 400 prosent. Som en følge av dette var det mange som opplevde å ikke få tilgang til tjenesten i det hele tatt.

Rammet også HBOs strømmetjeneste

HBO

The Pirate Bay bekreftet overfor TorrentFreak at de opplevde en tilstrømming på mange millioner nye brukere etter at den Game of Thrones-finalen ble lagt ut, noe som rett og slett ble for mye å håndtere en periode.

Etterspørselen skal også ha rammet andre torrentsider, hvorav noen uttalte at de trodde trafikken var et resultat av et DDoS-angrep, altså en målrettet og bevisst overlessing med trafikk.

Til og med de lovlige kanalene ble rammet. Brukere av strømmetjenesten HBO Go meldte på et tidspunkt at de ikke fikk tilgang til tjenesten på grunn av den ekstreme pågangen etter at den den siste episoden av den syvende sesongen ble gjort tilgjengelig.

Som TorrentFreak rapporterte i en annen artikkel har den syvende sesongen av Game of Thrones til sammen blitt delt på ulovlig vis hele én milliard ganger. Mesteparten av dette skal imidlertid ha foregått via illegale strømmetjenester, og en relativt liten del skal ha blitt lastet ned via torrenttjenester og direktenedlastninger.

Nå gir HBO-serier på RiksTV prisøkning »

annonse