Til hovedinnhold

DNB lanserer Google Pay

Men foreløpig ingen Apple Pay.

Niklas Plikk, Tek.no

I dag dukket det opp en informasjonsside på DNB.no som avslører at de lanserer støtte for Google Pay. Betalingsløsningen er tilgjengelig på alle nyere Android-mobiler, og den konkurrerer med andre betalingsløsninger som Apple Pay og norske bankers egen Vipps.

I en pressemelding oppgir DNB at omtrent halvparten av kundene har Android-telefon i dag og at to tredeler av norske butikker støtter kontaktløs betaling. Selskapet har så langt ikke kastet seg på Apples konkurrerende løsning, Apple Pay.

DNB avslører Google Pay på egne sider. (Skjermdump dnb.no)

Så langt er det Visa-kort fra banken som nå kan legges til i Google Pay-appen, og Google-betalinger vil i likhet med Apple Pay fungere der du ser viftelogoen som viser at kontaktløs betaling er mulig. Noen steder vil du også se Google Pay-logoen.

DNB er omtrent seks måneder etter en rekke norske banker, som implementerte støtte for Google Pay-betaling i fjor høst. Deriblant Nordea, Sparebanken Sør, Storebrand Bank, Monobank og den rene nettbanken Revolut.

Flere av disse støtter allerede Apples alternativ, Apple Pay.

– Vi vurderer Apple Pay og andre former for mobilbetaling fortløpende. Hva vi kommer med og når vi kommer med det avhenger av en rekke forhold, forklarer Benjamin Golding i pressemeldingen.

DNB støtter så langt Fitbit Pay og Garmin Pay ved siden av Google Pay.

Kan jeg bruke Google Pay?

Google Pay er låst til Android-plattformen, akkurat som Apple Pay er låst til Apple-enheter. Du kan altså ikke bruke den på en iPhone.

Men hvis du har en Android-mobil med nyere operativsystem enn Android 5 (som kom ut i utgangen av 2014), kan du bruke Google Pay. Det kan også brukes på enkelte nettbrett og smartklokker.

Hvis du har en av de støttede bankene kan du velge kortet i listen i Google Pay-appen.

Slik bruker du Google Pay

Last ned Google Pay fra Googles applikasjonsbutikk og legg til kortet ditt i appen. Det er det.

Så lenge kortet er levert av en av de støttede bankene skal du være klar for å betale med mobilen på trådløse betalingsterminaler umiddelbart etterpå.

Hvordan fungerer betalingen?

Akkurat som med kontaktløs betaling med kort, eller som med Apple Pay, vil du se et lite ikon på skjermen på betalingsterminalen hvis du kan betale med trådløs betaling.

Så lenge betalingen er på under 400 kroner slipper du å taste kode.

annonse