Tek.no

Nyhet

Januars toppliste over de mest solgte mobilene flommer over av svindyre modeller

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
12 Feb 2019 18:00

Nordmenn elsker visst dyre mobiler. Mobiloperatøren Telia publiserte tirsdag formiddag sin oversikt over de mest solgte mobilene i januar, hvor hele topp 10-listen utelukkende består av forskjellige toppmodeller.

Øverst på listen troner Apples iPhone Xs Max, som koster mellom 12 799 og 16 899 kroner. Deretter følger andre toppmodeller, hvor de fleste av dem også strekker seg godt over 10 000 kroners-grensa.

Svindyre mobiler

Her er hele listen fra Telia:

  1. Apple iPhone XS Max (5)
  2. Huawei Mate 20 Pro (4)
  3. Apple iPhone XS (6)
  4. Apple iPhone X (8)
  5. Apple iPhone 8 (10)
  6. Apple iPhone XR (9)
  7. Huawei P20 Pro (7)
  8. Apple iPhone 8 Plus (tilbake på listen)
  9. Samsung Galaxy S9 (2)
  10. Samsung Galaxy S9+ (3)
iPhone Xs Max er en diger og god mobil, men den koster mye.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

– Dyre og flotte telefoner topper listen også for januar, og det er tydelig at mange er villige til å legge en del penger i en toppspekket telefon, sier Håkon Lofthus, leder for Telia Privat i en kommentar til listen.

Han medgir også at den plutselige økningen til iPhone Xs Max skyldes en midlertidig kampanje de har kjørt.

Den billigste mobilen på listen her er iPhone 8, som ble sluppet høsten 2017. Den koster nå rundt 6300 kroner i de billigste nettbutikkene, mens Telia tar ytterligere 600 kroner for den. «Billig» i forhold til Xs Max med 512 GB som koster 10 000 kroner mer, men fortsatt langt dyrere enn vår billigfavoritt Xiaomi Mi A2.

Snittpris over 10 000 kroner

Tar vi en titt på de fem øverste plasseringene på listen har de en snittpris på over 10 000 kroner. Ifølge Telias kommunikasjonsrådgiver Ellen Scheen er imidlertid stort sett de billigste variantene av toppmodellene, de med minst lagring, som det blir solgt mest av.

På spørsmål om en toppliste stort sett bestående av dyre modeller kan skyldes utvalget, svarer Scheen at det ikke er tilfelle:

– Ja, det er dyre modeller som går helt til topps. Vi har selvsagt rimeligere modeller i butikkene også, så utvalget er bredt. Vi antar at attraktive oppgraderingsprogram er en av grunnene til at kundene velger dyrere telefoner.

Hun peker altså på Telias leasingaktige tjeneste Svitsj, som vi har skrevet om tidligere:

Ikke overrasket

Marte Ottemo er kommunikasjonssjef i Elektronikkbransjen, og sier mobilprisene har økt i 2018.
Elektronikkbransjen

Marte Ottemo, kommunikasjonssjef hos Elektronikkbransjen, er ikke overrasket over Telias mobiltoppliste:

– Dette stemmer godt overens med våre erfaringer. Nordmenn kjøper stadig dyrere telefoner, og vi så gjennomsnittsprisen på mobiler øke i 2018. Nordmenn kjøper gjerne flaggskipmodellene fra produsentene, sier Ottemo til Tek.

Les også
iPhone «kvelder» når du sier dette til den
annonse

Les også