Nyhet

Jabra tar opp kampen med Sony og Bose: Lanserer nye støydempende hodetelefoner

Og ny versjon av Jabra Move.

Vi har lenge vært fans av Jabra Move her på Tek.no, men utenom øreplugger har det vært svært stille fra Jabra på hodetelefonfronten de siste par årene.

På CES-messen i Las Vegas blir det en endring på det. Jabra lanserer nemlig Elite 85h, et splitter nytt støydempende hodesett med all teknologien Jabra har bygget opp under panseret.

Elite 85h er støydempende premium-hodetelefoner med prislapp som matcher. I Norge har de en veiledende pris på 2999 kroner, og plasserer seg dermed i et landskap hvor konkurransen fra merker som Sony og Bose er stor.

Kunstig intelligens analyserer omgivelsene

Jabra hevder selv at 85h er de smarteste støydempende hodetelefonene på markedet. Det belegger de blant annet med såkalt SmartSound-teknologi som analyserer støyen rundt deg og tilpasser støydempingen deretter – ikke ulikt det Sony gjør med vekslende hell på sine flaggskip-hodetelefoner 1000XM2 og XM3.

Teknologien har Jabra hentet fra selskapet audEERING, og de hevder hodetelefonene kan gjenkjenne over 6000 unike lyder. Analysen resulterer i en av tre moduser: Commute, In Public eller In Private.

Elite 85h har ellers 40-millimeters elementer med det Jabra kaller en «førsteklasses akustisk opplevelse», solide 32 timers batterilevetid med støydemping aktivert og totalt seks mikrofoner for god lyd under samtaler.

Hodetelefonene blir tilgjengelig i sort, blå og gull. I tillegg finnes en variant kalt titaniumsort.

Håndfri tilgang til stemmeassistenter

Elite 85h gir deg også tilgang til stemmeassistenter uten å holde inne en knapp eller liknende, slik de fleste andre hodetelefoner krever.

Her kan du bare si kommando-frasen (som «Hei Siri» eller «OK Google»), og så skal de reagere på det. Siri, Google Assistent og Amazon Alexa er støttet.

Jabra Elite 85h skal være tilgjengelig i april, men vi håper å få tatt en nærmere titt på dem senere i uken her i Las Vegas. På CES Unveiled-arrangementet søndag rakk vi kun å lytte kjapt til dem.

Lydsignaturen er som vi tidligere har hørt fra Jabra, med ganske tilbakelent diskant, men 85h er luftigere enn både Move og Jabras helt trådløse produkter, så det virket egentlig ganske lovende. Støydempingen virket også å være meget habil, men det får vi bedømme nærmere senere i uken.

Jabra Move Style Edition får nye farger og bedre batteritid.

Ny Move-versjon

Jabra lanserer også en ny utgave av Move, kalt Move Style Edition. Denne får økt batteritiden fra åtte til 14 timer, i tillegg til at den kommer i tre nye farger – gull, blå og svart.

Prisen er oppgitt til 99 euro veiledende. Vi har foreløpig ikke norsk pris, men oppdaterer så fort vi hører fra Jabras norske pressekontakt. De skal være tilgjengelige allerede midt i januar.

Les også
Forgjengeren kalte vi det beste dingsekjøpet du kunne gjøre. Nå har de blitt bedre.
annonse