Tek.no

Nyhet

Tesla avslutter verveprogram

Ingen flere belønninger for ververe eller gratis lading for kjøpere.

Tesla
17 Jan 2019 10:43

Tesla har i mange år hatt et program hvor Tesla-eiere har kunnet verve nye kjøpere for å få ulike belønninger.

De som ble vervet har fått gratis superlading for sine nye biler, mens ververen selv har kunnet få alt fra en unik vegglader, spesielle felger og til og med en Tesla Roadster.

Via en rekke Twitter-meldinger forteller nå Tesla-sjef Elon Musk at verveprogrammet forsvinner fra og med februar:

Kutter verveprogram for å spare penger

Hvis man bestiller en ny Tesla før 1. februar og bruker noens vervekode vil man få seks måneder gratis lading via selskapets superladere, men etter det er det slutt.

Musk skriver på Twitter at de avslutter verveprogrammet for å spare penger. Det skal spesielt være Model 3, som har mindre marginer enn Model S og Model X, som er årsaken.

Når verveprogrammet forsvinner vil det tilsynelatende også markere slutten på at nye Tesla-eiere får skaffet seg gratis superlading.

Belønningen har endret seg med tiden

Tidligere kunne Tesla-eiere gi 1000 dollar rabatt, samt gratis superlading på livstid, til nye kjøpere.

Teslas verveprogram har eksistert i mange år, men belønningene har endret seg over tid. I begynnelsen inkluderte alle nye Teslaer gratis superlading på livstid, og verveprogrammet ga i stedet et fast prisavslag på bilen.

Deretter sluttet Tesla å tilby gratis superlading på livstid for alle biler, og det ble i stedet en del av verveprogrammet. I det siste har imidlertid dette blitt avsluttet, og programmet har gitt nye kjøpere superlading i kun seks måneder.

Å miste seks måneder gratis lading på superladere utgjør neppe de største summene for de fleste Tesla-kjøpere. Surere er det for dem som aktivt har forsøkt å verve nye Tesla-kjøpere for å innkassere de forskjellige belønningene.

Vi spurte Tesla Norge hva som skjer med alle de som kanskje bare er én eller to henvisninger unna, om de rett og slett mister alle fordeler de har jobbet for.

– Vi har ikke noe mer informasjon enn det som fremgår av Twitter-meldingen, skriver Even Sandvold Roland, kommunikasjonssjef i Tesla Norge i en e-post til Tek.no.

Øker innstegsprisen for Model S og X

Mandag denne uken fjernet Tesla de billigste variantene av både Model S og X fra sortimentet sitt. Dermed økte innstegsprisen for bilene med henholdsvis 162 000 og 148 000 kroner.

Nå kommer bilene bare i versjoner med 100 KWh-batteri, og starter på 832 000 kroner for Model S og 875 000 kroner for Model X.

Ifølge tall vi fikk fra Opplysningsrådet for veitrafikk i Norge var de billigste variantene av Teslaene med 75 KWh-batterier de desidert mest populære i 2018.

Elbilforeningen er skeptisk til endringen:
– Synd. Det er jo en av de få elbilene som er i familiebilsegmentet »

Les også
Billigste Model S og X kommer tilbake med bedre rekkevidde
Les også
Fortsatt mulig å kjøpe rimelige Tesla-modeller
annonse

Les også