Pokémon Go rulles snart ut i hundrevis av nye markeder

Niantic ut med lovende planer – og i dag kom lansering i tre nye land.

Mobilspillet Pokémon GO går for tiden sin seiersgang rundt omkring hos mobilbrukere verden over, og ble på kort tid det mest nedlastede mobilspillet i USA på både iOS og Android. MIllioner av bruker verden rundt har omfavnet konseptet, som skal få sofapoteter opp av møblementet og ut i frisk luft for å fange de kjente og kjære monstrene.

Den offisielle utrullingen har imidlertid så langt kun skjedd i et fåtall land, men ifølge Reuters vil dette snart endres – og dét drastisk. Sjefen hos utvikleren Niantic, John Hanke, har nå uttalt at en utrulling i 200 ytterligere markeder er nært forestående – og at spillet allerede i dag vil bli tilgjengelig i tre nye land: Italia, Spania og Portugal.

Niantics offisielle melding om lansering i tre nye land.

Fra før av har USA, Australia, New Zealand, Storbritannia og Tyskland hatt tilgang, så vi er nå oppe i totalt åtte markeder med offisielle utrullinger.

– Hvorfor begrense tilgangen?

Hanke sier til Reuters at han ikke ser noen grunn til å begrense tilgangen, men vil heller ikke gi noen nærmere detaljer om utrullingen. Dermed vet vi ikke nøyaktig når spillet rulles ut i Norge. Det vi dog vet, er at forrige spill av nogenlunde samme art fra Niantic, Ingress, tok mellom én og to måneder å nå det samme antallet markeder som Hanke nå lover.

Dermed vil det neppe ta lang tid før også de skandinaviske landene blir begunstiget med enkel tilgang direkte gjennom Google Play og App Store.

Noe overraskende mener imidlertid Niantic allerede nå å vite at Sør-Korea trolig blir det aller siste landet som får tilgang til Pokemon Go. Dette skyldes begrenset tilgang på kartinformasjon i Google Maps, grunnet det anstrengte forholdet til Nord-Korea.

Også Kina kan by på problemer av nogenlunde samme grunn, der diverse restriksjoner på kartdata problematiserer appens utbredelse. Pokémon GO benytter som kjent svært nøyaktige GPS-data for å få spilloplevelsen til å fungere.

Lei av å traske rundt til «pokéstops» og «pokegyms»?
GUIDE: Slik jukser du i Pokémon GO »

(Kilde: Reuters, Niantic)

Les også
Klare til å teste Mario Kart på mobilen
Les også
Pokémon Go har sendt salget av ekstra mobilbatterier til himmels
Les også
Slik ser Pokémon Go ut på Microsofts HoloLens-briller
annonse