Renault slipper prisene på nye Zoe: 39 mil rekkevidde for 250.000 kroner

Renault varsler i dag at prisene på den nye generasjonen av Renault Zoe er klare.

Bilen vil som kjent tidligere komme i fire utstyrsversjoner:

  • Zoe ZE50 Life: Fra 249.900 kroner
  • Zoe ZE50 Zen: Fra 274.900 kroner
  • Zoe ZE50 Intens: Fra 294.400 kroner
  • Zoe ZE50 Edition One: Fra 304.900 kroner

De første bilene vil komme til Norge i september, men disse vil være forbeholdt intern bruk, opplæring og liknende.

– Slik det ser ut nå vil nok de første kundeutleveringene skje noen uker etter dette, altså i løpet av oktober, men dette avhenger selvsagt av modellvariant, spesialbestillinger og slikt, sier PR- og markedsdirektør Roger Andersen i Renault til Tek.no.

Det innebærer en liten forsinkelse sammenliknet med hva Renault varslet da de annonserte bilen tidligere i år, som var at de første kundebilene skulle komme i september.

390 kilometer

Den nye Zoe-versjonen kommer med et batteri på 52 kilowattimer netto, som skal gi en WLTP-rekkevidde på 390 kilometer.

Det gjør dermed at Renault sannsynligvis kan fortsette å markedsføre seg med å være elbilen som leverer mest rekkevidde for pengene.

Den får imidlertid selskap av flere elbiler med omtrent like stort batteri senere i år og tidlig neste år, som Opels nye e-Corsa, Peugeot e-208 og e-2008.

Den nærmeste konkurrenten? Peugeot e-208 med 50 kWh batteri og tilnærmet identiske priser.

Disse har imidlertid alle lavere oppgitt rekkevidde enn Zoe, og foreløpig er det kun Peugeot e-208 som har fått pris. Også den starter på rundt 250.000 kroner og har rimelig identiske priser med Zoe i de fire utstyrsnivåene.

To motorer

Bilen vil i motsetning til før støtte hurtiglading med inntil 50 kW, og den innebyggede 22 kW-laderen fra før blir med videre. Det følger også med en ny type ladekabel som løser de tidligere problemene med lading på IT-nett.

De to rimeligste utstyrsnivåene vil leveres med dagens Zoe-motor R110, med 81 kW motor, mens Intens og Edition One vil leveres med en ny og kraftigere motor på 100 kW eller 135 hestekrefter, kalt R135.

Dreiemomentet er oppgitt til 245 Nm, og 0-100 km/t skal gå unna på under ti sekunder med den kraftigste motorvarianten. Toppfarten er 140 kilometer i timen.

Interiøret i nye Zoe, her med 9,3-tommersskjermen som følger med i de to øverste utstyrsnivåene.

Varmepumpe er standard

Blant utstyret som er standardutstyr på alle versjoner finner vi varmepumpe, varme i forsetene, LED-lys, elektrisk regulerbare sidespeil med varme og cruisekontroll. Renaults appløsning Easy Connect er inkludert i tre år, men vil deretter kreve abonnement. Appen gir blant annet tilgang til å styre klimaanlegget og lading.

Med utstyrsnivå Zen legges det til 16-tommers aluminiumsfelger i stedet for 15-tommers stålfelger, parkeringssensor bak, filskiftevarsler med filskifteassistent, elektriske vindusheiser bak og trådløs lading av mobiltelefon, blant annet.

Intens gir blant annet større touchskjerm (9.3 tommer) med navigasjon, ryggekamera, parkeringsassistent, blindsonevarsling, innfellbare sidespeil, og oppgradert interiør.

Dagens Zoe med 40 kWh batteri.

Toppmodellen gir på sin side skinnseter og interiør i skinnimitasjon, Bose-lydanlegg, førersete med justerbar korsryggstøtte og egne Edition One-embler på terskler og framskjermer.

I motsetning til dagens Zoe vil ikke ladestasjon og montering være inkludert, men koster 17.500 kroner om de kjøpes sammen med bilen. Dagens Zoe med 40 kWh batteri har tidligere kostet fra 254.900 kroner, men har i det siste vært solgt på kampanje til 214.900.

Les også
Nå har Opels elektriske Corsa fått pris
annonse