Tek.no

Nyhet

Nintendo Switch Lite er lansert, og vil koste mye mindre enn originalen

Har innebygde kontrollere – men kan ikke kobles til TV-en.

Nintendo
Torstein Norum Bugge
10 Juli 2019 14:32

Det har lenge gått rykter om at Nintendo skulle slippe en ny Switch-konsoll i et eller annet format dette året, og i dag ble det avslørt hva japanerne har arbeidet med i det siste.

Nintendo Switch Lite kommer inn som et supplement til dagens eksisterende Nintendo Switch-konsoll, og tilbyr den samme kraften som den opprinnelige konsollen men til en mye hyggeligere prislapp.

Mens dagens Switch i skrivende stund starter på rett under 3.000 kroner, vil Switch Lite barbere av omtrent tusen kroner fra denne prisen. For omtrent 2.000 kroner vil du altså kunne få nøyaktig samme opplevelse som i dagens konsoll, med samme spillutvalg og tilbehørsstøtte.

Kan ikke kobles til ekstern skjerm

Det er imidlertid ett stort aber her: konsollen kan ikke kobles til en TV, og du er dermed begrenset til den innebyggede skjermen. I Switch Lite er dessuten muligheten til å justere lysstyrken borte, og skjermen er noe mindre – ned fra 6,2 til 5,5 tommer. Oppløsningen på 1280 x 720 piksler er imidlertid beholdt, så Lite-skjermen vil faktisk være noe skarpere enn på originalmodellen.

Ellers er det verdt å nevne at foten som kunne slås ut bak på Switch ikke finnes i Switch Lite, og at kontrollerne ikke kan tas av. Dette er med andre ord en konsoll utelukkende forbehold håndholdt-land.

Et lite pluss er at venstrekontrolleren nå har en ekte D-pad, noe Switch har manglet. Et stort minus er at spill som krever «motion controller»-funksjonalitet, som Joy-Con-kontrollerne har innebygget, krever kjøp av eksternt utstyr til Switch Lite. De fastmonterte kontrollerne har av åpenbare grunner ikke slik funksjonalitet.

Konsollen vil ikke støtte dockingstasjonen som vanligvis følger med Switch, og kan dermed ikke kobles til en TV.
Nintendo

Nintendos lansering av Switch Lite kommer neppe som følge av behovet for å konkurrere. Etter at Sony tok livet av PlayStation Vita for et par år tilbake har markedet for håndholdt spilling mer eller mindre vært forbeholdt Nintendo og mobiltelefoner.

Litt bedre batteritid, knæsje farger

Som hos den originale Switch er det også her et bredt fargeutvalg. Switch Lite følger opp tradisjonen, og leveres i knæsj gul, knæsj turkis eller mer u-knæsj og kjedelig grå.

Størrelsen skal holde seg noenlunde lik, selv om den nye konsollen nok har et noe mindre fotavtrykk og lavere vekt enn den originale. Nintendo fremholder likevel at batteritiden vil være noe bedre, grunnet bedre design av elektronikken på innsiden og enklere integrering av kontrollerne.

Nintendo

Til sist er det verdt å nevne at originale Switch kjører spill i langt høyere oppløsning dersom den «dockes» til en TV enn når den er håndholdt. Så når Nintendo her påstår at Switch Lite har samme ytelse som den originale Switch referer de til den allerede litt avstumpede håndholdt-ytelsen.

Nintendo Switch Lite kommer i salg 20. september, i alle fall i USA.

Vil du vite mer, kan du alltids ta en titt på Nintendos offisielle lanseringsvideo:

Nintendo slapp nylig spill til telefoner også:
Nå kan du spille Dr. Mario World på mobilen »

(Kilde: The Verge, Nintendo/YouTube)

Les også
Nå skal tydeligvis Nintendo Switch kunne bli din nye treningspartner
Les også
Microsoft: Xbox-spill kan komme til Playstation og Switch
annonse

Les også