Til hovedinnhold

Samsung sletter iPhone-harselering etter Note 10-lanseringen

Snakk om å gå i egen felle.

YouTube/Samsung
Anders Brattensborg Smedsrud

Artikkelen er oppdatert kl. 14:00 med tilsvar fra Samsung i bunnen av saken.

Samsung er et av flere selskaper med tradisjon for å sende et stikk eller to mot konkurrenten Apple når det lar seg gjøre. Ofte med en litt humoristisk vri som kan få Apple-tilhengere til å sukke og Samsung Galaxy-eiere til å humre. Nå har imidlertid innsatsen deres for å gjøre narr av selskapets nyere iPhones slått kraftig tilbake.

Da Samsung tidligere i uken viste frem sin nye flaggskip-mobil, Galaxy Note 10, ble det nemlig kjent at denne kommer uten hodetelefonutgang.

En filleting, hadde det bare ikke vært for at Samsung så sent som i november 2017 laget en reklamevideo hvor de gjorde kraftig narr av Apple for å ha fjernet nøyaktig samme funksjon fra sine iPhoner. Selskapet brukte dessuten samme taktikk da de lanserte sine Galaxy 9- og Note 9-telefoner i fjor.

Slettet video

Etter Note 10-lanseringen er det tydelig at Samsungs PR-avdeling angrer bittert på videoen. Videoen som henger ut Apples telefoner uten hodetelefonutgang, med tittelen «Growing Up», er nemlig slettet fra de fleste av selskapets YouTube-kanaler, inkludert den amerikanske.

I videoen kan man for øvrig også se hvordan Samsung påpeker at iPhone ikke har støtte for minnekort. Minnekort er ironisk nok enda en funksjon nye Note 10 mangler. Vil du ha minnekort-støtte må du nå punge ut for den største og dyreste utgaven, Note 10 Plus.

«Grow Up»-videoen kan foreløpig fortsatt sees via Samsungs Malaysia-konto:

Ofret for større batteri

Til The Verge forteller en Samsung-representant at de fjernet hodetelefonutgangen fra Note 10-modellene for å få plass til et 2-3 prosent større batteri samt forbedre den taktile tilbakemeldingen i telefonen.

Det høres mistenkelig likt ut som forklaringen Apple brukte for å forsvare skrotingen av hodetelefonutgangen fra sine iPhoner i 2016.

Overgang følger ikke med

I tiden etter at Apple fjernet hodetelefonutgangen la de en overgang til sin Lightning-kontakt med i esken til nye iPhone-modeller. Samsung varsler på sin side at de ikke vil inkludere en gratis overgang til Galaxy Note 10-telefonenes USB-C-kontakt slik at du kan bruke eksisterende hodetelefoner på den. Trenger du en overgang må du altså kjøpe denne selv.

Dette svarer Samsung Norge

Vi spurte Samsung Norge hvorfor de har fjernet reklamevideoen «Grow Up». Vi spurte også hva de tenker om at de nå gjør nøyaktig det de gjorde narr av Apple for for kort tid siden. Samsung svarer ikke på noen av spørsmålene våre, men har følgende kommentar:

– Samsung er opptatt av å levere den beste mobilopplevelsen til Galaxy-brukerne. Ved å fjerne hodetelefonutgangen har vi fått bedre plass til komponenter som batteri og vibrasjonsmotor.

Samsung Norge sier heller ikke noe om hvorfor de ikke legger med en USB-C-overgang med sine Note 10-telefoner, slik Apple gjorde i perioden etter at de fjernet utgangen fra iPhone.

Vi har prøvd Galaxy Note 10:
Endelig er den blitt hendig »

(Kilde: The Verge)

annonse