Til hovedinnhold

Chilimobil tillater nå ekstra SIM-kort til Fri Data

Chili lanserer nå ekstra SIM-kort til sitt «Fri Data»-abonnement.

Chilimobil er per nå ett av fire selskap som tilbyr abonnement med tilnærmet ubegrenset datamengde, eller såkalt «fri data».

De tre andre er Telia, Telenor og Ice, og foruten Chili har alle tilbudt ekstra SIM-kort til abonnementet – tvilling-SIM eller ekstra data-SIM. I dag melder Chilimobil at de nå også vil tilby det samme til sine kunder.

Det vil koste 99 kroner å etablere en slik ordning for deg som bruker, og deretter 39 kroner ekstra i måneden. Dette gjelder for både data-SIM og tvilling-SIM, der førstnevnte altså kun har data mens sistnevnte også fungerer med tale og sms.

Dersom du allerede er Chilimobil-kunde vil du nå kunne bestille dette fra «Min side» på Chilimobils hjemmesider.

En av de rimeligere avtalene, spesielt for tvilling-SIM

Chilimobils ordning ser ut til å være blant de billigere i markedet, om vi ser alt under ett. Vi har forsøkt å oppsummere prisene i tabellen under, som er den samme som vi brukte i saken der Telia satte ned prisen på sitt abonnement. Vi har lagt til vilkårene for ekstra SIM-kort.

Telia XTelenor NextChilimobil Fri DataIce 8 GB + Data Frihet
Pris549,-549,- til 799,-499,-398,- (299,- + 99,-)
BegrensningerHastigheten strupes til 3 Mbit/sek etter 100 GB/mnd.Kun det dyreste abonnementet har fri fart. Hastigheten strupes til 3 Mbit/sek etter 100 GB/mnd.Hastigheten strupes til 3 Mbit/sek etter 5 GB/dag.Data Frihet-dataene (1000 GB i mnd) kan kun brukes der Ice har egen datadekning, altså ikke i Telias nett. Hastigheten er begrenset til 10 Mbit/sek.
Data i EU/EØSNormal kvote gjelder i Norden/Baltikum. 30 GB/mnd Ubegrenset24 GB4,7 GB + ordinær kvote
Pris tvilling-SIM99 kroner per tvilling-SIM (ikke eSIM), 50,- etablering, 30,-/måned per tvilling-SIMIngen etableringspris, 69,- /måned per tvilling-SIM 99,- etablering, 39,-/måned per tvilling-SIMIngen etableringspris, 39,-/måned per tvilling-SIM
Pris data-SIM30,-/måned per tvilling-SIM49,-/måned per data-SIM39,-/måned per data-SIM39,-/måned per data-SIM

Her er det et par ting det er viktig å notere seg:

  • Telenor har ingen etableringspris, men tar mest av alle per måned for både data-SIM og tvilling-SIM
  • Telia har lavest månedspris av alle, men en helt spinnvill etableringspris for tvilling-SIM og ingen etableringspris for data-SIM
  • Chilimobil har dyr etablering, men lav månedspris for både tvilling-SIM og data-SIM
  • Ice har ingen etableringspris og lav månedspris, men gir IKKE ubegrenset data til hverken tvilling-SIM eller data-SIM (kun basisdataen din)

Den største overraskelsen her er egentlig at Ice ikke lar deg bruke de ekstra SIM-kortene dine med den ubegrensede dataen overhodet.

Ellers er det også verdt å merke seg at Telenor er desidert dyrest over tid, ettersom månedsprisene deres peker seg ut som spesielt dyre sett mot konkurrentene.

69 kroner i måneden for tvilling-SIM er betydelig mer enn hva konkurrentene krever, noe Telenor tidligere i år forklarte med at de parallelt jobber med å utvikle en mer robust teknisk løsning som blant annet vil tillate flere SIM-kort per abonnement.

Konkurrenten Happybytes tilbyr imidlertid tvilling-SIM uten ekstra kostnad, og fortalte at kostnaden fra deres side var lik null.

Bør du bytte mobilabonnement?
Finn billigste mobilabonnement ved hjelp av vår mobilabonnement-tjeneste!

annonse