Tek.no

Nyhet

Russiske Youtubere lagde Cybertruck-kopi

Går på bensin og har ikke dører, men den funker!

Pushka Garazh
Niklas Plikk
27 Des 2019 09:16

I november avslørte Tesla elbilen Cybertruck, som har fått mange delte meninger grunnet sitt uvanlige design. Med et karosseri laget av flate aluminiumsplater og et design som nesten utelukkende består av skarpe linjer er det kanskje ikke så rart at bilen fikk mye oppmerksomhet.

Cybertruck lanseres ikke før i 2021, men likevel har det den siste uken kjørt rundt en bil som kan minne om den futuristiske bilen på russiske veier i utkanten av Moskva.

Den mystiske doningen i Russland er imidlertid ikke laget av Tesla, men en trio bak Youtube-kanalen Pushka Garazh. Google Translate mener det betyr enten kanon- eller riflegarasje på norsk. Gruppen skal være kjente for å modifisere gamle biler til noe nytt, men dette prosjektet var litt utenom det vanlige.

De transformerte en gammel Lada Samara om til en fremtidsbil for bare 80.000 rubler, omtrent 11.500 kroner. Gjengen skal være så fornøyd med jobben at de nå selger bilen for 666.666 rubler – 95.000 kroner.

Pushka Garazh

Et par åpenbare mangler

Ved første øyekast kan de to bilene sies å ligne litt på hverandre. De dekket bilen med metallplater som de kappet til riktig størrelse, og spraymalte dem med matt metallfarge for å få dem til å ligne Cybertrucks estetikk.

Pushka Garazh

Hadde man sett de to bilene ved siden av hverandre hadde man imidlertid raskt lagt merke til at den russiske varianten er betydelig mindre, med en lengde på mindre enn 4 meter, mens originalen er hele 5,8 meter lang.

Gjengen la imidlertid til detaljer som den horisontale baklyslinjen, og hverken originalen eller kopien har sidespeil.

Pushka Garazh

Den russiske kopien mangler imidlertid detaljer som fungerende sidedører. Eller dører i det hele tatt. For å komme inn i bilen er man nødt til å åpne bakluken for å klatre inn i fører- og passasjersetet.

Ettersom det hele også bare er et skall som ligger utenpå en gammel Lada Samara, er det naturligvis ikke en elmotor på plass heller. Den mangler også frontlys, vindusviskere og bremselys. I praksis er den nok relativt livsfarlig å kjøre rundt i.

Du kan se hele transformasjonen i Pushka Garazh-videoen under:

Her ser du også et lite klipp av hvordan «Cybertruck» ser ut på veien:

annonse

Les også