Til hovedinnhold

Asus gir spillbærbare enda kjappere skjermer

Glem 144 og 240 Hz, Asus mener 300 Hz er veien å gå.

Asus mener 300 Hz er veien å gå.
Vegar Jansen, Tek.no

Las Vegas / Tek.no:
Teknologimessa CES – kort for Consumer Electronics Show – pleier å gi en god indikasjon på hva elektronikk- og dataprodusentene kommer til fokusere på det neste året.

Nå er det fremdeles noen dager til showet offisielt åpner, men i byen som aldri sover er det selvsagt for vanskelig å vente. Derfor har noen produsenter allerede begynt med «sniktitter» for slikt som presse og utvalgte kunder.

I år er det flere tegn på at ett av fokusområdene er det visuelle, og da mener vi det du gjerne har øya dine planta på – altså skjermen.

Tar den til 300

Vegar Jansen, Tek.no

For alle dere som uffer og akker dere over «trege» skjermer med med oppfriskningsrate på skarve 60 Hz, kommer det heldigvis nye ting på banen. Glem 100 Hz, glem 144 Hz – med morgendagens skjermer kommer også 240 Hz i skyggen.

Asus benytter i hvert fall anledningen her på CES til ikke bare å lansere enda raskere konvensjonelle spillskjermer, men også bærbare godsaker med usedvanlig raske paneler.

På selskapets område finner vi i hvert fall vår gamle venn ROG Strix Scar III med et oppdatert skjermpanel. Dette skal takle 300 Hz, noe som ifølge selskapet selv er det raskeste som akkurat nå sitter i en bærbar PC.

Hvorvidt dette med kjappe skjermer er en ren Asus-trend eller ikke gjenstår ennå å se, men vanligvis er dette et selskap som nærmest setter standarden når det gjelder slike ting.

annonse