Til hovedinnhold

Ingen utsikter til bedre bildekvalitet for HBO-kunder, tross prisøkning

Skjermdump HBO Nordic

Mandag ble det kjent at HBO Nordic setter opp prisen fra 99 kroner i måneden til 109 kroner i måneden. Prisøkningen trer i kraft fra 21. november, slik at den nye prisen er gjeldende fra første betalingsdato etter det.

I en e-post til kundene skriver HBO at grunnen til prisøkningen er at de trapper opp produksjonen av kvalitetsserier, både i USA og lokalt.

Vi har tidligere kritisert HBO Nordic for å tilby til dels elendig bildekvalitet til sine brukere. Det var spesielt tydelig under den siste Game of Thrones-sesongen, som hadde en rekke mørke og tunge scener som i praksis fremsto som en gråsvart tåke for norske seere.

HBO tilbyr heller ikke verken 4K-oppløsning eller HDR, slik både Netflix og Amazon Prime gjør, for eksempel.

Drar vi litt i spakene i Photoshop, ser vi hvor mye informasjon som egentlig finnes i bildet over.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

Intet nytt under sola

Vi spurte derfor HBO Nordic om prisøkningen betyr at vi kan forvente bedre bildekvalitet snarlig. Spørsmålet vi stilte var følgende: «Vil dette bety at det skjer noe med bildekvaliteten på HBO? Er det noe nytt om 4K-støtte, for eksempel?»

Svaret er nedslående.

– Vi har opplevd en økt etterspørsel etter TV-serier av høy kvalitet, på det nivået vi er kjent for. Derfor har vi økt produksjonen av økt innhold betydelig, både i USA og lokalt i Norge og Norden. Vi har justert prisene i henhold til disse investeringene, og gleder oss veldig til å tilby et enda større utvalg av nye og spennende serier, dokumentarer og filmer til våre brukere, skriver nemlig PR-sjef Celine Ryel for HBO Nordic i Norge i en e-post.

annonse