Til hovedinnhold

Chromes nye «fast page»-merke skal vise deg hvilke nettsider som laster raskt

En ny oppdatering til Googles nettleser skal gjøre det enklere for brukere å se om de er i ferd med å trykke seg inn til en rask eller treg nettside. Funksjonen kommer i Chrome 85 betaen til Android, og er en del av selskapets såkalte «Web Vitals»-initiativ.

Ideen er å gi en felles vurdering til nettsider som både utviklerne og brukere kan se. I praksis vil man kunne holde inne fingeren på en lenke, og se «scoren» til nettsiden.

Merket den får er basert på historisk data fra tidligere brukere som har vært inne på nettsiden. Hvis nettsiden har generelt oppført seg raskt for de fleste brukerne, vil den få et «Fast page»-merke.

Vil brukes for å rangere nettsider

Å måtte holde inne fingeren på en lenke fremfor å bare trykke kan virke klønete, og Google sier de vurderer å finne andre måter de kan vise hvilke lenker leder til raske nettsider i kommende oppdateringer.

Google har sagt at disse merkene og hastighetsvurderingene også vil brukes til å rangere nettsider på googlesøk i fremtiden. Det blir altså nok et parameter nettsider vil måtte forholde seg til når de forsøker å optimalisere nettsidene sine for å komme høyt opp på Googlesøk.

annonse