Tek.no

Nyhet

Her er OnePlus Nord

Selskapets kommende budsjettmodell ble vist frem på utradisjonelt vis.

Marques Brownlee/Skjermdump fra YouTube
Torstein Norum Bugge
15 Juli 2020 21:03

OnePlus har lenge «teaset» sin kommende modell OnePlus Nord, som ifølge selskapet selv skal bli en rimeligere, men stadig like kjapp og smidig telefon som toppmodellene. Lanseringsdatoen, 21. juli, fikk vi for en liten stund tilbake, men informasjon har det ellers vært skrint med. Nå har imidlertid YouTuberen Marques Brownlee fått et eksklusivt intervju med en av OnePlus-grunnleggerne, Carl Pei, og her kommer det store mengder ny informasjon frem.

Intervjuet, som i utgangspunktet handlet om prisene på deler når en produsent bygger en smarttelefon, benyttet den kommende telefonen som eksempel. Og det ga oss blant annet mye mer informasjon om spesifikasjonene:

  • Den blir ikke vannsikret
  • Den får tre kameraer bak
  • Skjermen får 90 Hz oppfriskningsrate, og er av OLED-typen
  • Den har ingen hodetelefoninngang
  • Fronten får dobbelt kamera

Foruten dette visste vi at prosessoren ville være den splitter nye Snapdragon 765G-brikken, som ifølge Pei skal gi deg en identisk opplevelse som på toppmodellene «i vanlig bruk». Så legger han også til at du vil merke at den ikke er like fullt kraftig i eksempelvis tunge 3D-spill.

Hele videoen kan du se her:

Telefonens design kunne fort vært helt annerledes

Vi visste allerede sånn omtrent hvordan Nord ville bli seende ut, gjennom en kort video selskapet slapp tidligere. Men i videoen Brownlee la ut får vi se i detalj hvordan designet virkelig er, og ikke minst også hvordan det kunne ha blitt.

Pei hadde nemlig med seg flere prototyper, og disse hadde både helt andre teksturer og farger på baksiden, samt et veldig utradisjonelt kameraoppsett.

Marques Brownlee/Skjermdump fra YouTube

Ifølge OnePlus-grunnleggeren endret de telefonens design langt ute i prosessen, noe som forsinket lanseringen med rundt én måned. Hovedårsaken til endringen var at man opprinnelig designet Nord som en konsepttelefon for å skape blest rundt resten av porteføljen, men så gikk over til å lage en telefon som skulle ha bredt salgspotensiale. Og da måtte også designet gjøres mer spiselig.

Ellers i videoen snakker Brownlee og Pei blant annet om prisene på enkeltdelene i telefonen, og årsaken til at den eksempelvis ikke har hodetelefoninngang. Vi får uansett vite alt om Nord om ikke lenge, når den altså lanseres for fullt 21. juli.

Les også
OnePlus-eiere kan nå få en eksklusiv Fortnite-dans
annonse

Les også