Tek.no

Nyhet

Lanserer "Gamer Edition" Radeon 9250

3 Sept 2004 09:45


Vanlig Radeon 9250 fra ASUS,
"Gamer Editon" blir i full PCI-størrelse

Det mest interessante med Radeon 9250-kort er fortsatt at de er blant det beste man kan få med passiv kjøling som standard, utenom et par "gamle" Radeon 9600-modeller. Med passiv kjøling kommer derimot et par "ofre", som at kortene bare har 240 MHz kjernefrekvens og 200 MHz DDR-minne (DDR400).

Riktignok finnes også GeForce 5700 og Radeon 9800 Pro i utgaver med passiv kjøling, men disse benytter noe mer eksotiske og spesielle kjøleløsninger fra Zalman.

Radeon 9250-brikken har også "bare" 4 piksel pipelines, og hardware DirectX-støtte er begrenset til DX8.1. Til tross for dette, har ASUS gitt to av brikkene tilnavnet "Gamer Edition" - som kanskje kan få en del seriøse spillere til å trekke på smilebåndet.

Grunnen er at ASUS vil skille dem fra "standard"-utgaven deres som har 64-bit minnebåndbredde, mens "Gamer Edition" har 128-bits minne. Ifølge ASUS er dette alene nok til å gi kortene 45 prosent bedre ytelse enn andre 9250-baserte kort med 64-bits minne.

Det virker ikke som om ASUS har oppdatert hjemmesidene sine med "Gamer Edition"-kortet enda, men standardversjonen finnes her.

Pris og tilgjengelighet er ukjent, men prisguiden kan som vanlig varsle om ankomsten.

(Kilde: ASUS)

Les også
ATI Catalyst Control Center ute
Les også
Budsjettgrafikk fra ASUS?
Les også
ASUS lanserer LCD-skjermer
Les også
Bundler NVIDIA-grafikk med hovedkort
Les også
ASUS fortsetter med Intel
Les også
ASUS slipper NVIDIA PCX-kort
Les også
Storslipp av 9xx-hovedkort fra ASUS
Les også
Et kunstverk av hovedkort
Les også
Asus med sokkel 939 og WLAN
annonse

Les også