Tek.no

Nyhet

Microsoft utsetter klynge-Windows

6 Apr 2005 09:49Først publisert 6 Apr 2005 09:00
annonse

Selskapet hadde originalt planlagt å slippe versjonen under SC2005-konferansen i november, en konferanse for firmaer som driver med store datamaskinklynger. Beta-testen skulle komme en gang i sommer. Nå har selskapet derimot annonsert at versjonen først kommer i løpet av første halvdel av 2006.

Grunnen til utsettelsen er de første tilbakemeldingene Microsoft har fått fra kunder, ifølge selskapets representant. "For å sikre at disse tilbakemeldingene er inkludert, planlegger nå Microsoft å levere den første beta-versjonen i andre halvdel av 2005, og den endelige versjonen i første halvdel av 2006," sa en Microsoft-representant i et e-post-intervju med CNet News.com.

Representanten nevnte samtidig at selskapet ikke nødvendigvis satser på et operativsystem som skal drive klynger på størrelse med de som er de 500 raskeste i verden, men heller klynger som en bedriftsavdeling eller en enkelt forsker kan sette sammen.

Prisen for Windows Server 2003 Compute Cluster Edition er ennå ikke fastsatt, men det er klart at det å legge til flere datamaskiner til en klynge vil medføre rabatt i forhold til utsalgspris. Den første versjonen skal ha mange av de samme egenskapene som man ville forventet av en Linux-basert klynge, og støtte for .NET kommer først i senere versjoner. Selskapet planlegger også å la klyngen bruke ledige prosessorsykler på andre maskiner på nettverket, såkalt "cycle harvesting".

Kilde: CNet News.com

Les også
Oppdatering til SP2 går tregt
Les også
Spammere går konkurs
Les også
Kritiske hull i IE og Outlook
annonse

Les også