Til hovedinnhold

Oracle stenger ned Virtual Iron

Oracles beskjed til kunder og partnere er klinkende klar: Virtual Iron avsluttes både som selskap og ingen forhandlere for lov til å selge nye lisenser på virtualiseringsproduktet.

Planen er høyst sannsynligvis å smelte sammen Virtual Iron-motoren og Oracle VM til én enkelt virtualiseringsplattform, noe som ikke bør være alt for vanskelig siden begge er basert på Xen.

Support på de gamle Virtual Iron-produktene vil fortsatt bestå en stund fremover, men det er fullstendig åpenlyst at man vil ha kundene over på en en "ren" Oracle- produktserie.

Oracle må definitivt tåle noe kritikk for å gjøre nedstengelsen såpass brutal etter oppkjøpet og hadde Virtual Iron virkelig mye å tilføre Oracles virtualiseringsplattform eller ble dette bare et kjøp for å unngå eventuell fremtidig konkurranse?

Virtual Iron har visstnok 1500 forhandlere på global basis der mange av disse er hostingleverandører. Kundemassen ser ikke ut til å være større enn nær det dobbelte av antall resellere, men mange av disse sies å sitte på hundrevis av lisenser bare for seg selv.

(Kilde: The Register)

annonse