Til hovedinnhold

Sony Ericsson lanserer miljømobiler

C901 i miljøversjon.
Naite er en miljøallrounder.

Sony Ericsson lanserer i dag to nye mobiltelefoner i Greenheart-serien. Dette er produkter med fokus på miljø, og Sony Ericsson hevder at de har gjort mange grep for å sikre at telefonene blir produsert på en bærekraftig måte.

I de nye telefonene er blant annet papirbruksanvisningen droppet, slik at papirforbruket går ned med 90 prosent. Eskene telefonene leveres i er små, noe som reduserer utslipp i forbindelse med transport, mener Sony Ericsson. Minst 50 prosent av plasten brukt i telefonene skal være resirkulert.

C901 Greenheart

Sony Ericsson C901 er ingen fersk modell. Denne ble presentert under Mobile World Congress i februar, men kommer altså nå i en mer miljøvennlig utgave. Nøkkelfunksjonen til denne telefonen er kameraet, som har fem megapiksler og en del funksjoner som autofokus, ekte blits, smilegjenkjennelse og annet.

Greenheart-utgaven kommer også med programmet Walkmate installert. Dette skal gjøre brukeren mer miljøbevisst, står det i pressemeldingen. Tanken er at du kan sammenligne antall skritt med en tilsvarende bilreise.

I tillegg kommer C901 Greenheart med hodetelefonene MH300 Greenheart, som er laget i store deler resirkulert plast. Fire av fem deler på dette hodesettet er ifølge Sony Ericsson laget utelukkende av resirkulert plast.

Telefonen skal komme i salg i løpet av andre kvartal, altså innen utgangen av denne måneden.

Les sniktitt på Sony Ericsson C901 »

Naite

Natite er en ny modell. Dette er en forholdsvis enkel telefon som bygger på samme lest som de fleste mellomklassetelefonene i Sony Ericsssons K-serie.

Her får du et kamera med to megapikslers oppløsning, støtte for super-3G og Edge, og et godt utvalg funksjoner. Telefonen støtter for eksempel både Exchange Activesync, og har Bluetooth med A2DP (mulighet for trådløst musikkhodesett).

Skjermen er 2,2 tommer stor, og har en oppløsning på 240 x 320 piksler, en kombinasjon som i teorien gjør den rimelig skarp.

Se den fullstendige spesifikasjonslisten på Sony Ericssons hjemmesider »

Telefonen er laget i resirkulert plast, og leveres med en lader som har lavt energiforbruk. Programmet Ecomate er også installert. Dette beregner ifølge pressemeldingen hvor mye CO2 du sparer miljøet ved å gå i stedet for å kjøre bil.

Telefonen blir tilgjengelig i tredje kvartal.

(Kilde: Pressemelding)

annonse