Ice ser mot 14,7 Mbps

Nordisk Mobiltelefoni har ikke ligget på latsiden den siste tiden. Nå både skifter de navn, og avslører store planer for framtiden med mer dekning og høyere hastigheter.

Selskapet leverer mobilt bredbånd i Norge, og har kanskje vært best kjent under merkenavnet Ice her i Norge. Nordisk Mobiltelefoni kan nå informere om at Ice-nettet dekker 90 prosent av Norges befolkning, og 75 prosent av landets areal. Selskapet leverer også til de andre nordiske landene, men her har ikke Ice-navnet vært så kjent.

På gli i Sverige

Nylig har Ice fullt og helt tatt over de 450 MHz-frekvensene i Sverige, som tidligere har blitt brukt til mobiltelefoni med NMT-teknologien. I Sverige og Danmark har dekningen passert 90 prosent av landenes areal. Selskapet benytter anledningen til å samkjøre profilen sin på tvers av landene.

Derfor har Nordisk Mobiltelefoni utarbeidet en ny nettside, designet en ny logo og endret navnet til "Ice.net".

14,7 Mbps på vei

I tillegg meddeller Ice at de vil "presentere en rekke interessante tall" for dekningen i Norge i løpet av ukene som kommer.

Selskapet lover også en rivende utvikling fremover, der nedlastingshastighetene vil øke helt opptil 14,7 Mbps og opplasting til 5,4 Mbps. Tidsaspektet defineres imidlertid ikke noe mer presist enn "i årene som kommer".

(Kilder: Pressemelding)

Les også
Spår treg start på 4G
Les også
Firedobler 3G-hastighetene til neste år
Les også
Ice.net har pengeproblemer
annonse