Tek.no

Nyhet

– Nokia halverte telefonboken min

Marius S Eltervåg
10 Aug 2006 13:35

Journalist i Telemarksavisa, Gard L. Michalsen, var såpass fornøyd med sin Nokia 6230 at han valgte oppfølgeren 6233 da han skulle bytte mobil. Til sin store overraskelse oppdaget han at kapasiteten i telefonboken var halvert fra 1000 til 500 kontakter.

– Jeg synes det er svært merkelig at en telefon som skal være en oppfølger til en modell som er to og et halvt år gammel kun kan skilte med halvparten av kontaktplassene. Det burde jo heller vært fordoblet. I min jobb som journalist er telefonboken et av de viktigste verktøyene jeg har, forteller Michalsen til Amobil.

Tvunget til å slette 250 nummer
Da han skulle overføre kontaktene til den nye telefonen hadde han ikke noe annet valg enn å slette minst 250 navn.

– Selv om jeg ikke ringer hvert eneste av disse numrene hver dag, så er det kjedelig å slette en fjerdedel av kontaktlisten min. I disse dager får man glatt flere GB med plass inn på et minnekort som ikke er større enn en tiøring, så det virker helt unødvendig, sier Michalsen.

Han understreker at han ellers er godt fornøyd med telefonen , og har ikke planer om å bytte den ut. Men han bekymrer seg for den dagen kapasiteten igjen er oppbrukt.

– Mange av de jeg hadde på min gamle mobil var kontakter i forbindelse med min tidligere arbeidsplass et annet sted i landet, så jeg kunne like gjerne slette nærmere 400 kontakter når jeg først skulle slette. Dermed har jeg rundt 150 ledig nå. Men det tar nok ikke mange månedene før minnet er fullt igjen, forteller Michalsen.

– De færreste har mer enn 500 kontakter
Teknologimarkedssjef i Nokia Skandinavia, Andreas Lundin, forteller at Nokia har justert ned antall kontakter det er mulig å ha på 6233 i forhold til 6230, men samtidig lagt inn flere felt for å kunne lagre mer informasjon om hver person.

– Det hører til sjeldenhetene at folk har mer enn 500 kontakter lagret i telefonen sin, så vi har valg å sette av mer plass til persondetaljer som ekstra nummer, e-postadresser og lignende, forteller Lundin til Amobil.

Det er ikke mulig å få inn flere kontakter i 6233, og det vil heller ikke komme en programvareoppdatering som øker grensen.

– Dessverre kommer det nok ikke til å bli mulig å lagre flere kontakter enn det som går an i dag, sier Lundin.

Les også
Våre verste SMS-mareritt
Les også
Dette er august-mobilene
Les også
Først i Norge med super-3G
annonse

Les også